Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

​LEADERS pune tinerii la treabă în acceleratorul de experiențe!

0

Tinerilor li se cere experiență la angajare. Dar experiența se dobândește dacă ești angajat. Fundația LEADERS rezolvă acest paradox și lansează acceleratorul de experiențe, un concept revoluționar în educație și leadership, în care 30 de participanți cu vârste până în 25 de ani vor fi puși în situații reale de viață, timp de 6 luni, și vor dobândi competențe și abilități necesare pe piața muncii.

vizual experience

Un studiu arată că 41% dintre studenții care abandonează facultatea o fac pentru că și-au ales greșit specializarea. Iar Strategia Națională pentru Dezvoltarea României 2013-2020 menționează faptul că programa de învățământ acoperă noțiuni teoretice vaste, dar nu oferă orientare vocațională/profesională și nici competențe adaptate cerințelor pieței muncii.

În programul LEADERS Experience, participanții au ocazia să descopere la ce sunt buni cu adevărat, ce talente și abilități au și să le pună în practică în situații concrete de viață: conduc afaceri pentru o zi și au responsabilitatea unui proiect social real, timp de câteva luni.

Ne interesează ca cei 30 de tineri care vor fi acceptați în programul LEADERS Experience – accelerator pentru viața reală, să treacă de formalismul unui CV și să dezvolte, concret, competențe ce-i vor ajuta pe viitor. Pentru aceasta, vor fi puși în situații reale de business, vor lucra cu bani adevărați, clienți adevărați, target-uri adevărate; vor contribui la un proiect social ales de ei, încercând să schimbe lucrurile în societate; vor primi feedback imediat, astfel că vor desprinde și deprinde lecțiile care se impun imediat; le va fi monitorizat progresul pe o perioadă de 6 luni și vor avea parte de networking de calitate”, explică Adelina Maria, Strategic Director Fundația LEADERS.

proiect social
Metodele de învățare sunt completate de: inspirație de la lideri în domenii foarte diverse (Tibi Ușeriu – ultramaratonist, Cristina Bâtlan – fondatoare Musette și Florian Colceag – antrenorul de genii); mentorat și acces în comunitatea LEADERS care pune la dispoziție resurse și îndrumare pe termen lung.
Credem că atingere potențialului implică timp și efort susținut și căutăm oamenii care au aceeași viziune, dorință de implicare și responsabilitate.

Pentru a acoperi costul programului Experience, tinerii sunt încurajați să se implice în proiecte de impact și să-ți susțină astfel educația. Costul real al programului Experience este de 1500 de euro. Jumătate din sumă este susținută de sponsorii noștri, iar pentru acoperirea celor 750 de euro, oferim mai multe variante de finanțare. Una dintre ele este progamul work&learn „I work for my education”, în care participanții selectați muncesc o perioadă determinată la unul dintre partenerii noștri (companii, în organizarea unor evenimente de anvergură, festivaluri și concerte) și valoarea muncii lor se transformă în bani pentru a-și plăti participarea.

Mai multe detalii despre acest concept inovator, pe www.leaders.ro/experience

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.