Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Tehnologiei Civice sărbătorită în România cu un „HackDay” aniversar care va dura 3 zile

0

Asociația Code for Romania, ONG-ul reprezentând a doua cea mai mare comunitate de tehnologie civică din lume, anunță că va sărbători, pentru prima dată în România, pe data de 2 aprilie, Ziua Tehnologiei Civice. Cu această ocazie, toți programatorii care vor să dea din timpul lor societății se pot înscrie la o ediție specială a evenimentului Hack Day. Evenimentul se va desfășura începând din 2 aprilie până duminică, 4 aprilie, timp în care voluntarii Code for Romania vor lucra la „DeUrgență” – o aplicație mobilă care îi va ajuta pe utilizatori să fie pregătiți pentru cutremur.

La începutul lunii aprilie se împlinesc 5 ani de când Code for Romania a devenit, dintr-o idee curajoasă, o organizație care a arătat că putem, folosind inteligent tehnologia, să găsim rezolvare pentru multe dintre problemele societății românești. Tot în această perioadă se împlinește un an de când, la începutul pandemiei Covid-19, comunitatea noastră s-a mobilizat exemplar și a livrat statului român un întreg ecosistem de soluții digitale care au fost utilizate de milioane de români. Prin Code for Romania, tehnologia civică a devenit un fenomen căruia vrem să îi marcăm importanța sărbătorind, pentru prima dată în România, Ziua Tehnologiei Civice”, a declarat Bogdan Ivănel, președintele Code for Romania.

DeUrgență – aplicația care ne pregătește pentru cutremur

Aplicația DeUrgență a fost proiectată în cadrul programului Civic Labs de echipele de cercetători și designeri de UX (user experience) ale Code for Romania. „Pregătiți pentru următorul cutremur” este unul dintre cele 27 obiective din planul de digitalizare a României. Aplicația te ajută să-ți construiești un plan de urgență împreună cu cei apropiați, să ții evidența produselor din rucsac și a termenelor lor de valabilitate, oferă printr-un sistem de notificări posibilitatea de a repeta informațiile cele mai utile în caz de cutremur sau altă calamitate și îți pune la dispoziție lista oficială a punctelor de întâlnire.

Ziua Tehnologiei Civice

Pentru a sărbători ziua tehnologiei civice, Code for Romania îi invită pe toți cei care doresc să se alăture să participe la Ediția specială a evenimentului HackDay. De asemenea, companiile IT care doresc să marcheze această zi, pot permite angajaților să se alăture demersului Code for Romania, oferindu-le ziua de 2 aprilie pentru a lucra la proiectul DeUrgență sau la unul dintre celelalte proiecte ale Code for Romania.

Oricine este binevenit la Hack Day. Fiecare efort, fiecare contribuție, fiecare linie de cod scrisă ne duce mai aproape de rezultatul final. Ne așteptăm să avem alături, pe lângă acei membri deja foarte activi ai comunității noastre, pe toți cei care au vrut să ne cunoască și să lucreze alături de noi, dar au așteptat momentul potrivit. Pe lângă aplicația DeUrgență, avem pregătite și alte proiecte din programul nostru Tech for Social Good care așteaptă să fie finalizate, astfel încât să putem primi voluntari care folosesc o gamă largă de limbaje de programare.”, a declarat Alexandra Ștefănescu, Chief Technology Officer la Code for Romania.

Toți cei care doresc să se înscrie pentru a participa la HackDay-ul organizat de Code for Romania o pot face accesând https://tfsg.code4.ro/ro/hackday/?where=online

Tech for Social Good este programul prin care îi invităm pe toți cei care doresc să facă parte din comunitatea noastră să scriem împreună cod pentru a face din România țara pe care ne-o dorim cu toții. Avem comunități deja formate în Iași, Cluj, Timișoara, Diaspora și București. De la începutul pandemiei, evenimentul nostru lunar, HackDay, se desfășoară exclusiv online.

Powered by: ING Romania

Sponsori naționali: Cloudflight Cluj & 3Pillar Global Romania

Sponsori locali: evozon, Sustainalytics Romania, Continental Romania, Unifiedpost Romania, Amazon Romania, Systematic, Visma, Wolfpack Digital, Mambu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.