Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Mondială Hospice şi cei 500.000 de bolnavi incurabili

0

În fiecare an în a doua Sambătă din luna se celebrează Ziua Mondiala Hospice în lume. Anul acesta în data de 13 octombrie, Romania celebrează alături de alte 138 de ţări din lume care au unul sau mai multe unitati hospice si unde copiii si adultii cu boli incurabile primesc ingrijire si alinarea durerilor pana in ultima clipa.

Istoria îngrijirii palliative în România începe în 1992 cu HOSPICE Casa Speranţei, cea mai mare organizatie medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă.

HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii şi adulţi cu boli terminale în Bucureşti, Braşov, Fagăraş şi Zărnesti şi a fost desemnată ca fiind centru de excelenţă pentru Europa de Sud-Est.

Sunt milioane de români anual care simt efectele si durerea unui diagnostic necrutător în familia lor. Doar în Bucuresti în fiecare an 15,000 de persoane diagnosticate cu o boală incurabilă au nevoie de îngrijire paliativă de tip hospice si alte mii, care suferă alături de ei, au nevoie de asistentă socială si psiho-emotională.

HOSPICE Casa Speranţei de 20 de ani este Soluţia la acestă mare nevoie de îngrijire. De 2 decenii, la HOSPICE au fost îngrijiti GRATUIT peste 12,500 de persoane cu boli incurabile si multe alte mii au beneficiat de servicii de asistentă socială şi psiho-emotională.

“În România alături de HOSPICE Casa Speranţei sunt şi alte centre de îngrijire paliativă,  membre în Asociaţia Naţionala de Îngrijire Paliativă, însă împreună pot asigura doar 6% din nevoia reală. Se estimeaza că la nivel naţional sunt aproape 500.000 de bolnavi incurabili care au nevoie de îngrijirea paliativă.” a declarat Cristiana Ionescu, Director de Strângere de fonduri la HOSPICE Casa Speranţei.

Cu ocazia acestei zile mondiale, prietenii hospice din România poartă culoarea verde hospice si Floarea de colt, care este simbolul HOSPICE şi vorbeşte despre fragilitatea vieţii dar şi de pretuire asa cum au nevoie miile de pacienti şi beneficiari îngrijiti de HOSPICE Casa Speranţei.

HOSPICE Casa Speranţei pregăteşte un eveniment special care să marcheze această zi în data de Vineri 12 Octombrie în Braşov. Hospice Dance Night este o seară de dans şi voie bună care isi propune însă să strangă fonduri pentru această mare cauză şi să informeze opinia publica cu privire la nevoia de îngrijire paliativă.

Vă invităm si pe d-voastră să sustineti aceste servicii gratuite ajutând copiii şi adulţii pacienti Hospice, să trăiască multe clipe de viată fără durere si cu zâmbetul pe buze alături de cei dragi printr-un sms la 8838 sau vizitand pagina  www.hospice.ro

 

***

HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii si adulti cu boli terminale în Bucuresti, Brasov, Făgăras si Zărnesti .

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (dupa Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.