Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Mondială a Săracilor, aflată la a IV-a ediție consecutivă în România

0

A IV-a ediție a Zilei Mondiale a Săracilor va fi celebrată duminică, 15 noiembrie, eveniment organizat în România la inițiativa FDP-Protagoniști în educație, cu sprijinul mai multor asociații, printre care Mișcarea Papa Giovanni XXIII, Asociația Caritas București, Acțiunea Catolică România, Sant’ Egidio, Banca pentru Alimente București, Misionarii lui Padre Pio, Serviciul de Ajutor Maltez, Kolping, Asociația Don Orione, Mișcarea Eclezială, Carmelitanele Misionare și altele.

În mesajul său tradițional intitulat: „Întinde-ţi mâna către cel sărac”, Papa Francisc lansează invitația de a ne apleca privirea asupra celor nevoiași și a realiza împreună acțiuni concrete de caritate și dăruire.

Ziua Mondială a Săracilor reprezintă o tema de reflecție pentru fiecare dintre noi, iar îndemnul Papei Francisc de „a ne pune în slujba altora, în special a celor mai slabi”, devine cu atât mai încurajator dat fiind contextul dificil pe care îl trăim.

Pandemia, care a provocat multă sărăcie, a fost marcată de sacrificiul și angajamentul celor care s-au pus în serviciul aproapelui și aici, Sfântul Părinte îi amintește pe medici, asistenți medicali, infirmieri, preoți, asistenți sociali.

Sărbătoarea din 15 noiembrie va fi celebrată în mod diferit anul acesta.

Mereu gata să intervină în situații evidente de sărăcie, FDP –Protagoniști în educație va oferi pachete cu alimente de bază, colectate de la companii și mai mulți oameni de bine. Este un gest mic, dar concret, care ne reamintește că fiecare dintre noi are exact aceleași nevoi: să fie privit, să fie iubit. În acest sens urmăm îndemnul Papei Francisc și întindem mâna către cel sărac.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.