Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua mondială a faptelor bune! Giving Tuesday – o zi pentru a dărui se sărbătorește pe 28 noiembrie și în Romania

0

România se alătura în 2017 mișcării internaționale Giving Tuesday și sărbătorește pe 28 noiembrie, alături de alte 100 de țări, ziua mondială a faptelor bune. Giving Tuesday a generat în 2016 donații online de peste 177 milioane de dolari cu implicarea organizațiilor, companiilor, instituțiilor și oamenilor de bine. Prin numirea Asociației Envision ca promotor al mișcării la nivel national, România devine a unsprezecea țară europeană în care oamenii sunt invitați să facă gesturi de bine.


Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și potențialul mediilor sociale, creând un context care aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Milioane de oameni din toată lumea, indiferent de etnie, religie, cultură, statut social, marchează ultima marți din luna noiembrie prin gesturi de generozitate pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc prin campanii și evenimente de fundraising, voluntariat, donații în alimente, servicii și produse și nu numai. Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnătate și impact când dăruim împreună.

Anul acesta, România se alătură oficial mișcării internaționale, Giving Tuesday România este o inițiativă a Asociației Envision (dezvoltator Galantom) în parteneriat cu ARC (Asociația Pentru Relații Comunitare) și Asociația TechSoup România. Organizatorii inițiativelor locale sunt invitați să înscrie acțiunea lor pe www.givingtuesday.ro și să folosească #GivingTuesdayRo în comunicare pentru a facilita crearea unei hărți a implicării românilor de ziua faptelor bune.

Parteneri media ai Giving Tuesday România sunt: Europa FM, Radio România Cultural, Știri ONG, România Pozitivă, Social Responsibility Magazine, IQads și SMARK.

Despre Asociația Envision România

Asociația Envision România (www.envisionromania.org/) creează punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face. Prin dezvoltarea unor instrumente precum Galantom.ro, Redirectioneazadoilasuta.ro și Voluntariatul Schimbă, Envision România îți propune să contribuie la creșterea gradului de implicare socială și susținerea dezvoltării sectorului non-guvernamental.

Despre ARC
ARC România (www.arcromania.ro) lucrează de peste 15 ani pentru a încuraja filantropia ca mecanism de schimbare socială. Lucrăm cu toți cei care caută resurse pentru a-și ajuta semenii, cu cei care doresc să ofere resurse pentru a transforma vieți și construim mecanisme care să facă transferul acesta de resurse mai simplu și mai eficient.

Despre Asociația TechSoup România

TechSoup România (https://www.techsoup.ro/) oferă acces la produse software, cursuri și resurse de învățare pentru ONG-uri. Creată în 2010, TechSoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.