Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Mondială a Comerțului Echitabil se va celebra pentru al șaptelea an consecutiv la Timișoara

0

Asociația CRIES-Centrul de Resurse Etice și Solidare îi invită pe timișoreni să se alăture evenimentelor de celebrare a zilei internaționale a Comerțului Echitabil, organizate pe data de 09 Mai 2015.

În intervalul orar 10.00-13.00 vom organiza un atelier pentru copii, acțiuni de informare stradală, inclusiv sub forma unui Flash Mob, ce se va desfășura pe strada Mărășești, la ora 12.00. Seara, de la ora 19.00, programul este completat de prezentarea mai multor filme pe tema comertului echitabil.

cover-event-facebook-ftd

Evenimentele vor fi organizate la Reciproc Café, strada Mărășești, nr 14, care este o cafenea socială ce comercializează produse provenite din comerțul echitabil, produse organice și provenite de la mici producători locali.

Prin evenimentele pe care le-am prevăzut, dorim să ajungem la un public cât mai divers și să atragem atenția cu privire la impactul global al comerțului inechitabil, la costurile sociale și economice ale unui model de producție și consum nesustenabile.

” Mișcarea de Comerț Echitabil a fost dezvoltată pentru a susține producătorii din țările emergente, în special pe cei mai mici, să își îmbunătățească viața, într-o manieră sustenabilă. Prin sprijinul oferit de către consumatorii conștienți, Comerțul Echitabil s-a dezvoltat ca o soluție durabilă în lupta împotriva sărăciei și a crizei economice. Astăzi, impactul Comerțului Echitabil se manifestă nu numai asupra producătorilor, ci asupra noastră a tuturor. Comerțul Echitabil este o mișcare a oamenilor, făcută de oameni și pentru oameni.” Natália Leal, WFTO Chief Executive.

”Tema anului acesta pentru Ziua Mondială a Comerțului Echitabil este destinată Agenților de Schimbare, cei care fac posibilă dezvoltarea de la an la an a Mișcării de Comerț Echitabil-consumatori conștienți, mici producători, organizații implicate. Deși în România există un nivel scăzut de informare cu privire la impactul pozitiv al acestei mișcări, considerăm că în ultimii ani s-au făcut pași importanți în a aduce acest subiect pe agenda publică. Credem că acest lucru se datorează mai ales organizaților de economie socială, care prin natura activității lor sunt mai interesate de subiectul dezvoltării durabile și al combaterii inegalităților sociale prin instrumente economice”, Mihaela Vețan, președinte Asociația CRIES.

Asociația CRIES este unul dintre principalii promotori ai mișcării de Comerț Echitabil în România, fiind activ implicată în derularea unor programe de informare în școli, promovarea conceptului în rândul autorităților publice la nivel local, național și european.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.