Ziua Mondială a Comerțului Echitabil se va celebra pentru al șaptelea an consecutiv la Timișoara

0

Asociația CRIES-Centrul de Resurse Etice și Solidare îi invită pe timișoreni să se alăture evenimentelor de celebrare a zilei internaționale a Comerțului Echitabil, organizate pe data de 09 Mai 2015.

În intervalul orar 10.00-13.00 vom organiza un atelier pentru copii, acțiuni de informare stradală, inclusiv sub forma unui Flash Mob, ce se va desfășura pe strada Mărășești, la ora 12.00. Seara, de la ora 19.00, programul este completat de prezentarea mai multor filme pe tema comertului echitabil.

cover-event-facebook-ftd

Evenimentele vor fi organizate la Reciproc Café, strada Mărășești, nr 14, care este o cafenea socială ce comercializează produse provenite din comerțul echitabil, produse organice și provenite de la mici producători locali.

Prin evenimentele pe care le-am prevăzut, dorim să ajungem la un public cât mai divers și să atragem atenția cu privire la impactul global al comerțului inechitabil, la costurile sociale și economice ale unui model de producție și consum nesustenabile.

” Mișcarea de Comerț Echitabil a fost dezvoltată pentru a susține producătorii din țările emergente, în special pe cei mai mici, să își îmbunătățească viața, într-o manieră sustenabilă. Prin sprijinul oferit de către consumatorii conștienți, Comerțul Echitabil s-a dezvoltat ca o soluție durabilă în lupta împotriva sărăciei și a crizei economice. Astăzi, impactul Comerțului Echitabil se manifestă nu numai asupra producătorilor, ci asupra noastră a tuturor. Comerțul Echitabil este o mișcare a oamenilor, făcută de oameni și pentru oameni.” Natália Leal, WFTO Chief Executive.

”Tema anului acesta pentru Ziua Mondială a Comerțului Echitabil este destinată Agenților de Schimbare, cei care fac posibilă dezvoltarea de la an la an a Mișcării de Comerț Echitabil-consumatori conștienți, mici producători, organizații implicate. Deși în România există un nivel scăzut de informare cu privire la impactul pozitiv al acestei mișcări, considerăm că în ultimii ani s-au făcut pași importanți în a aduce acest subiect pe agenda publică. Credem că acest lucru se datorează mai ales organizaților de economie socială, care prin natura activității lor sunt mai interesate de subiectul dezvoltării durabile și al combaterii inegalităților sociale prin instrumente economice”, Mihaela Vețan, președinte Asociația CRIES.

Asociația CRIES este unul dintre principalii promotori ai mișcării de Comerț Echitabil în România, fiind activ implicată în derularea unor programe de informare în școli, promovarea conceptului în rândul autorităților publice la nivel local, național și european.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează