Ziua Internațională a Toaletei / în țările în curs de dezvoltare, 80% dintre boli sunt cauzate de condițiile precare de salubritate

0

Fundația We Are Water: În țările în curs de dezvoltare, 80% dintre boli sunt cauzate de condițiile precare de salubritate.

toilet day

Fundația organizează o serie de mese rotunde, în Galeriile sale din Barcelona, Madrid, Lisabona și Shanghai, pentru a discuta provocările întâlnite în procesul de îmbunătățire a accesului la salubritate elementară

La fiecare 20 de secunde un copil moare din cauza condițiilor precare de salubritate din mediul în care locuiește și un număr total de 1,8 milioane de oameni își pierd viața în fiecare an din cauze bolilor asociate dizenteriei. Toate acestea se întâmplă în timp ce, în prezent, în lume sunt mai mulți posesori de telefoane mobile decât de toalete. De aceea, în 19 noiembrie, de Ziua Internațională a Toaletei (declarată de Națiunile Unite pentru prima dată în 2013), Fundația We Are Water preia subiectul într-o serie de dezbateri.

Întâlnirile au loc sub titlul „Ziua Internațională a Toaletei. Îmbunătățirea salubrității” și sunt programate în Galeriile Roca din Barcelona, Madrid, Lisabona, Londra și Shanghai. În cadrul întâlnirilor se vor discuta soluții de creștere a accesul la salubritate de bază, un drept al fiecărui om la care în continuare nu au acces peste 2.500 milioane de oameni, conform datelor oferite de Națiunile Unite. În plus, condițiile inadecvate de salubritate sunt responsabile pentru 80% dintre bolile înregistrate în țările în curs de dezvoltare.

Tema celei de-a doua ediții a Zilei Internaționale a Toaletei este „Egalitate și demnitate”. În prezent peste un miliard de oameni sunt nevoiți să își desfășoare activitățile fiziologice zilnice în aer liber. Lipsa de intimitate face ca mii de femei și fete să fie expuse riscului de abuz sau hărțuire sexuală.

Mai mult decât atât, această practică este sursa unor boli transmisibile și care ar putea fi ușor prevenite, precum dizenteria, a doua cea mai importantă cauză a mortalității infantile (copii 0-5 ani). Condiții de salubritate adecvate ar putea preveni 391 milioane de cazuri de boli asociate dizenteriei pe an și ar putea reduce numărul de decese în lume cu 32%.

Xavier Torras, Directorul Fundației We Are Water, subliniază importanța unei astfel de activități: „Este necesară marcarea acestei zile pentru a informa publicul larg de condițiile de trai a milioane de oameni din întreaga lume și pentru a sublinia necesitatea de a lucra continuu pentru a oferi apă potabilă și un sistem sanitar celor 2,5 miliarde de oameni care nu au șansa să se bucure de astfel de servicii de bază.”

De „Ziua Internațională a Toaletei. Îmbunătățirea salubrității”, Fundația reafirmă misiunea sa de a informa opinia publică și instituțiile cu privire la nevoia de a crea o nouă cultură a apei ce poate îmbunătăți condițiile de salubritate și diminua efectele cauzate de lipsa resurselor de apă.

În linie cu această misiune, Fundația We Are Water a inițiat proiecte cu organizații non-profit. Astfel, colaborează în prezent cu World Vision pentru reabilitarea sistemului sanitar în zone aflate în dificultate din Typhoon Haiyan (Filipine) și cu UNICEF pentru a îmbunătăți condițiile de salubritate în școlile primare din Zagora (Maroc), în comunitățile Guaraní și școlile din Chaco-Chuquisaqueño (Bolivia). Accesul la apă, salubritate și condițiile corespunzătoare de igienă pot salva viețile a 1,5 milioane de copii din lume în fiecare an.

Realizat cu susținerea Roca:

 World Toilet Day 2014 infographics

Despre Fundația We Are Water

Fundația We Are Water este o inițiativă a Roca și are două obiective principale. Primul este acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permită administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației includ intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundația are în prezent în desfășurare patru proiecte în Ecuador, India, Brazilia și Bolivia și colaborează cu prestigioase organizații internaționale, precum Educație Fără Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef și Fundația Vicente Ferrer.

www.wearewater.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.