Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internațională a Siguranței pe Internet: Logiscool organizează workshop-uri gratuite de educație digitală pentru școlile din țară

0

Astăzi, 11 februarie, are loc Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, o oportunitate de a informa tinerii despre cyber security și beneficiile din spațiul virtual, cât și despre riscurile cu care se pot întâlni și cum să le trateze.

 

În România, școala internațională de programare Logiscool se implică în informarea elevilor între 7 și 14 ani și pune la dispoziție timp de o săptămână echipe de instructori care vor oferi gratuit workshopuri pe tema Siguranței în mediul digital. Școlile se pot înscrie până pe 24 Februarie aici: logiscool.com/ro/contact.

Noile tehnologii digitale deschid o lume întreagă de posibilități. Niciodată nu ne-am bucurat de atâtea oportunități de a descoperi, învăța, participa și crea. Cu toate acestea, internetul prezintă anumite riscuri pentru utilizatorii săi – în special pentru cei mai vulnerabili, cum ar fi copiii.

„Pentru că există pericole, cum ar fi cyberbullying-ul, dezinformarea, expunerea la conținut potențial dăunător, dorim să transmitem elevilor bunele practici prin care pot preveni astfel de situații.”, ne-a comunicat Iulian, coordonator instructori Logiscool România.

Cum decurg workshopurile?

Echipa Logiscool, specialiști în educație și tehnologie, îi va introduce pe elevi în lumea digitală printr-un workshop în care vor prezenta care sunt cele mai actuale „capcane” întâlnite în spațiul virtual.

De la diversitatea de tipuri de viruși, până la farse, provocări și alte trenduri care prind din ce în ce mai mult în rândul celor tineri, printre subiectele pe care instructorii Logiscool le vor aborda vor fi:

 

  • Nu crede tot ce vezi pe internet
  • Cum arată o parolă bună?
  • Atenție la ce distribui în social media
  • Cum ne apărăm împotriva virușilor?
  • Cum alegem provocările potrivite?

Workshop-ul se adresează în special elevilor din clasele I-VIII, iar Logiscool îl face disponibil în mod gratuit pentru toate școlile care doresc să-și pregătească elevii în a identifica bunele practici din mediul online.

„Vrem ca „Safe Internet Day” să devină sloganul fiecărei zile petrecute în spațiul virtual, și astfel, până pe 24 februarie, școlile interesate se pot înscrie gratuit pe site-ul nostru pentru a face o cerere pentru un astfel de workshop pentru elevii lor.“, ne transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Părinții, profesorii sau chiar elevii pot contacta echipa Logiscool aici și pot solicita dorința de a instrui o clasă (sau mai multe) din școala de care aparțin.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.