Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internaţională a Poeziei sărbătorită la Viena

0

Irina Wolf şi Dan Mircea Cipariu vor citi poezii în limba română în cadrul evenimentului organizat de Ziua Internaţională a Poeziei la Institutul Cervantes din Viena (Schwarzenbergplatz 2, 1010). Manifestarea are loc în data de 21 martie, de la ora 18.30, iar programul cuprinde poeme de Ana Blandiana, Mihai Eminescu, Marin Sorescu, Tristan Tzara și Dan Mircea Cipariu.

Ziua Internațională a Poeziei a fost proclamată de UNESCO în 1999 şi este sărbătorită anual în data de 21 martie, drept o recunoaștere a renaşterii discursului poetic şi a interesului pentru poezie.

Welttag der Poesie_Instituto Cervantes Viena_n

Irina Wolf este membru al clubului de presă Concordia din Viena. Din 2007 este critic de teatru şi realizează recenzii de carte în reviste de specialitate din Austria, Germania şi România. Este redactor al revistei austriece de cultură Aurora-Magazin, ce apare online şi colaborator al publicaţiilor Teatrul Azi şi Observator Cultural. Irina Wolf desfăşoară proiecte interculturale în parteneriat cu instituţii din Austria, Germania, Italia, România şi Republica Moldova şi colaborează cu Volkstheater din Viena (2013) şi Teatrul din Ingolstadt (2014-2015).

Dan Mircea Ciapriu (n. 1972) este absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalistică din Bucureşti şi licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Debutează în presa literară în 1988 (SLAST), debutul editorial se petrece în 1999, cu volumul Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara (Editura Libra). În 2007, volumul său de poeme Tsunami, Editura Brumar, 2006, a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Cea mai recentă carte a sa este singurătatea vine pe facebook, Editura Tracus Arte, 2012. În 2008, a iniţiat şi coordonat proiectul SCRIITORI PE CALEA REGALĂ, iar în perioada 2009-2015 proiectul MARATONUL DE POEZIE, BLUES ŞI JAZZ. Între 2011 și 2016, de Ziua Culturii Naţionale, a iniţiat şi coordonat Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului, 2010-2015. Este fondatorul şi preşedintele Asociaţiei EURO CULTURART, asociaţie care a organizat, printre altele, Bienala Internaţională de Gravură Experimentală, ediţia a III-a, 2008, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, „4X4. Instalaţia de cARTE“.

Evenimentul face parte din programul „Tzara lui BrâncuȘI Sorescu“ prezentat de Institutul Cultural Român de la Viena în luna martie. Acesta cuprinde, pe lângă evenimentul organizat la Institutul Cervantes din Viena cu prilejul Zilei Internaţionale a Poeziei, manifestarea „DADA BRANCUSI“ (18 martie) şi proiectul O felie de poezie, care va avea loc la sediul ICR Viena în data de 22 martie, cu participarea poetului Dan Mircea Cipariu şi a artistului Mihai Zgondoiu. Evenimentele sunt dedicate celebrării a 100 de ani de la începuturile mişcării avangardiste DaDa (la 5 februarie 1916 s-a înființat „Cabaret Voltaire“ la Zurich), a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi (19 februarie 1876), a 80 de ani de la nașterea lui Marin Sorescu (29 februarie 1936) și a 20 de ani de la moartea lui Marin Sorescu (8 decembrie 1996).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.