Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internațională a Muzicii sărbătorită la Timișoara

0

Muzica poate fi atât de frumoasă încât parcă am vrea să ne cufundăm în ea și să gustăm din acea Frumusețe esențială pe care, nu știm cum și de unde, o intuim ca realitate de dincolo de sunete. De fapt, experimentăm pentru o clipă puterea intuiției, care străpunge vălurile cotidianului și ne permite să întrezărim ceva din sensul existenței și din armonia ascunsă a lucrurilor.

În cea de-a doua ediție a evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Muzicii, vom explora felul în care Muzica și Filosofia colaborează pentru a dezvolta una dintre cele mai frumoase și mai elevate capacități din ființa umană: intuiția.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, al Consiliului Local și al Consiliului Județean Timiș.

Programul evenimentului este următorul:

Sâmbătă, 30 septembrie
10:00 Ritmuri la îndemână: body-percussion – atelier de body-percussion
11:00 Dansul: armonie în mișcare – atelier de dans inspirat din dansurile Isadorei Duncan
12:30 Ritmul potrivit – atelier de ritm și percuție
17:00 Muzica şi Filosofia: trepte spre Intuiţie – prelegere filosofică
Prezintă: Monica Varga și Ioana Negrea
Prelegerea filosofică va fi urmată de un recital de muzică clasică susținut de grupul cameral Dakordo

Duminică, 1 octombrie
17:00 Cum ascultăm muzica clasică? – atelier și audiție muzicală ghidată, susținute de Dorel Iuga (flautist la Filarmonica Banatul)

Evenimentul va avea loc la Sala Vieneză, str. Ady Endre, nr. 11.
Intrarea este liberă.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.