Ziua Internațională a coworkingului, sărbătorită în Cluj-Napoca

0

Peste 3000 de spații de lucru colaborativ sărbătoresc pe 9 august Ziua Internațională a Coworking-ului. Conceptul a luat naștere în anul 2005, de la un american vizionar pe nume Brad Neuberg, din dorința de a lucra alături de alți liberi profesioniști într-un spațiu deschis, caracterizat prin creativitate și productivitate.

unnamed (1)

În România există câteva zeci de astfel de centre de lucru neconvenționale, destinate în special antreprenorilor și profesioniștilor independenți care activează în domenii precum IT, design sau marketing și nu numai. Popularitatea spațiilor de coworking se datorează comunităților create în jurul acestora, facilitării colaborării interprofesionale, dorinței de a asimila mentalitatea de business, dar și a costurilor modice, accesului la evenimente de profil și a locațiilor care sunt, de cele mai multe ori, centrale.

ClujHub este un astfel de spațiu colaborativ care activează de aproape trei ani în ecosistemul antreprenorial local. Numai anul trecut, echipa Cluj HUB a reușit să organizeze peste 150 de evenimente dedicate comunităților locale de profesioniști din domenii creative, IT, tehnologie sau antreprenoriat. Astăzi, ClujHub găzduiește peste 40 de antreprenori și specialiști care au optat pentru un alt mod de lucru, iar rezultatele lor nu au întârziat să apară. Un exemplu este Catwalk15, o afacere de succes din domeniul modei,  dezvoltată de către trei programatori chiar în sediul ClujHub.

În semn de apreciere pentru spiritul de coworking împărtășit în comunitatea clujeană, ClujHub își dorește să marcheze sărbătoarea internațională printr-un eveniment cu caracter informativ și relațional. Acesta va avea loc luni, 10 august, de la ora 17:30, la sediul ClujHub (str. Pitesti nr. 19). În cadrul evenimentului participanții vor afla mai multe despre coworking și avantajele acestui mod de lucru, dar și despre istoria HUB-ului și vor putea participa la un quiz cu premii. Sunt încurajați să ni se alăture toți cei interesați de conceptul de coworking, dar și cei care îl cunosc și susțin, deopotrivă. Accesul este gratuit.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați:
http://clujhub.ro/events/international-coworking-day-celebration-cluj-hub/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.