Ziua Internațională a Acțiunii United Way, o zi de voluntariat în comunitate

0

 United Way România și 80 dintre voluntarii săi petrec ziua de 21 iunie, Ziua Internațională a Acțiunii United Way, cu tinerii cu dizabilități, copiii din familii dezavantajate și persoanele suferinde sprijinite de fundație.

La București, copiii din familii sărace, sprijiniți de United Way pentru a-și termina studiile, vor merge pentru prima oară la muzeu împreună cu voluntarii – la Muzeul Satului și la Muzeul Antipa. Alt grup de voluntari va petrece ziua cu elevii de la o școală socială, unde vor face teme și se vor juca.  Tot în București, copiii și tinerii cu dizabilități de la un centru de zi sprijinit de United Way se vor putea juca în condiții mai bune pentru că voluntarii vor curăța și vor amenaja locul lor de joacă într-o singură zi. Nu în ultimul rând, persoanele cu boli terminale de la un centru de îngrijire vor petrece ziua cu voluntarii United Way. La Cluj și Timișoara, alte echipe de voluntari își vor aduce familiile și vor petrece ziua de 21 iunie în centre de zi cu vârstnici și copii din familii dezavantajate.

Ziua Internațională a Acțiunii este sărbătorită de organizațiile United Way din 2008 – anul trecut au fost aproape 250.000 de beneficiari în întreaga lume și au participat 50 de companii multinaționale.  În 2012 s-au alăturat peste 220 de organizații United Way  din Statele Unite, Canada, Columbia, Africa de Sud, Franța, Rusia și România. Anul acesta, în mod special, marchează și cei 125 de ani de existență și acțiune ai United Way în toată lumea. Ziua de 21 iunie, a solstițiului de vară, este aleasă simbolic pentru că e cea mai lungă zi din an, așa că cei care aleg să o petreacă în folosul comunității sunt cu atât mai generoși și mai altruiști.

Voluntariatul este una dintre cele mai importante resurse ale unei comunități și un mod real de a crea o legătură pe termen lung între cei care pot să ajute și cei care au nevoie de ajutor.United Way România organizează constant sesiuni de voluntariat în comunitate, în funcție de nevoile persoanelor pe care le sprijină. Este o ocazie pentru voluntari nu doar de a face bine, ci și să cunoască oamenii pe care îi ajută prin donațiile pe care le fac lunar și să înțeleagă impactul generozității lor.

United Way România este o fundație românească independentă afiliată la United Way Worldwide și are ca scop îmbunătățirea calității vieții în comunitate prin încurajarea donațiilor individuale, corporatiste și a voluntariatului, pentru ca toată lumea să aibă șanse egale la educație, sănătate și un venit decent.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.