Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Europeană a Limbilor 2016

0

În data de 26 septembrie 2016, între orele 15:00-19:00, Clusterul EUNIC Cehia sărbătoreşte Ziua Europeană a Limbilor printr-o serie de activităţi specifice, desfăşurate în Pasajul Lucerna, din centrul oraşului Praga.

Sursa: aici.

Ca şi în anii precedenţi, vor fi amplasate spaţii de prezentare cu informaţii despre ofertele de cursuri de limbă ale institutelor și reprezentanțelor culturale participante, unde va exista ocazia de a se face conversație în toate limbile europene prezentate la eveniment.

Institutul Cultural Român de la Praga va promova limba română cu sprijinul doamnei lector Hana Herrmannova, care va susţine cursuri de limba română pe parcursul evenimentului tuturor vizitatorilor interesaţi.

unnamed

De asemenea, pe platforma online de pe pagina oficială a Zilei Europene a Limbilor, va fi disponibil un chestionar despre limbile europene unde fiecare ţară participantă are o întrebare specifică.

www.evropsky-den-jazyku.cz

Evenimentul face parte dintr-un program global de  promovare a plurilingvismului iniţiat de Consiliul Europei şi organizat de Institutul Goethe cu sprijinul tuturor reprezentanţelor culturale din ţara de reşedinţă. Activităţile specifice se adresează celor interesaţi de diversitatea lingvistică, element esenţial al unei bune comunicări interculturale și unul din elementele principale ale patrimoniu cultural al Europei. În toate cele 47 de State Membre ale Consiliului Europei sunt organizate evenimente și activități în acest sens, programe radio și TV, cursuri de limbi străine și conferințe.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.