Ziua Educaţiei Nonformale: cea mai lungă zi din an!

0

 Ziua Educaţiei Nonformale (ZEN) a ajuns la a treia ediţie! O zi cât două, ZEN va avea loc anul acesta pe 11 şi 12 octombrie, aducând din nou în prim plan activităţi de educaţie nonformală ce au loc la nivel naţional. Scopul evenimentului este să promoveze învăţarea prin metode şi activităţi de educaţie nonformală.

Ziua Educaţiei Nonformale este o iniţiativă a Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret în Acţiune.

250Toţi cei implicaţi în educaţia nonformală la nivel naţional – organizaţii neguvernamentale, şcoli, companii, biserici, instituţii publice, biblioteci, muzee, instituţii culturale, dar şi grupuri informale de persoane care cred în educaţia nonformală – sunt invitaţi să marcheze această zi prin includerea activităţilor de educaţie nonformală pe care le realizează – fie în mod special, cu această ocazie, fie în mod obişnuit, ca parte a activităţilor curente – în cadrul calendarului naţional ZEN.

“Ziua Educaţiei Nonformale este o ocazie de a arăta cum putem învăţa, prin educaţia nonformală. Este o zi care arată ceea ce se întâmplă, de fapt, în fiecare zi – oameni implicaţi, care cred în învăţare, care se implică în mod activ şi creativ şi care încearcă să schimbe ceva în jurul lor prin învăţarea nonformală – prin activităţi şi metode specifice, cu entuziasm şi încredere! Asta înseamnă Ziua Educaţiei Nonformale!”, spune Andrei Popescu, coordonator Tineret în Acţiune în cadrul ANPCDEFP.

Detalii despre ZEN, modalitatea de a înscrie un eveniment în cadrul calendarului naţional ZEN, cât şi evenimentele înscrise până în acest moment sunt disponibile aici: nonformalii.ro/evenimente/ziua-educatiei-nonformale-2013.

 ZEN

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează