Ziua Educaţiei Nonformale, 20 mai

0

Săptămâna Europeană a Tineretului
– Ziua Educaţiei Nonformale –
Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează vineri, 20 mai, începând cu ora 17.00, Ziua Educaţiei Nonformale (ZEN), eveniment ce face parte din Săptămâna Europeană a Tineretului (SET).

Evenimentele legate de Ziua Educaţiei Nonformale vor avea loc la Godot Café-Teatru, Strada Blănari nr. 14, Bucureşti, fiind organizate în parteneriat cu următoarele organizaţii neguvernamentale de tineret: Asociaţia ACTOR, Asociaţia Art Fusion, Asociaţia Babel Education, Asociaţia Chance for Life, Asociaţia Creativ, Fundaţia Filantropică Metropolis,
Organizaţia Naţională Cercetaşii României şi Asociaţia Youth for Justice.

Scopul acestei zile este de a promova educaţia nonformală prin metode de învăţare folosite în proiecte de tineret (inclusiv în proiecte Tineret în Acţiune), metode precum: bibliotecă vie, teatru forum, teatru de umbre, origami, animaţie stradală, animaţie socioeducativă, modelare baloane, expoziţii photovoice, cursa nebună. În cadrul evenimentului, studenţii UNATC din trupa „Toţi din clasă” vor interpreta piesa „Ah, iubirea”, iar trupa „Route 7”, formată din doi voluntari străini şi un voluntar român, va susţine un concert de muzică rock. Detalii despre eveniment şi despre metodele ce vor fi puse în practică găsiţi online, pe pagina dedicată Zilei Educaţiei Nonformale, la adresa: http://www.tinact.ro/zen.

Alte evenimente organizate în ţară cu ocazia acestei zile pot fi consultate online, la adresa: http://www.tinact.ro/calendar-set-in-tara.
Detalii despre întregul program al Săptămânii Europene a Tineretului se regăsesc pe site-ul programului „Tineret în Acţiune”, la adresa: http://www.tinact.ro/saptamana-europeana-atineretului.

Săptămâna Europeană a Tineretului la nivel european
Peste 500 de evenimente vor avea loc, la nivel european, cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului. Detalii despre program pot fi accesate pe site-ul SET, http://www.youthweek.eu/. Comisia Europeană organizează, cu această ocazie, la Bruxelles şi Antwerp, o serie de dezbateri şi activităţi adresate tinerilor, cu accent pe iniţiativa „Tineretul în Mişcare” şi pe Serviciul European de Voluntariat. La aceste evenimente vor participa şi două voluntare din cadrul
Asociaţiei ART Fusion, asociaţie ce a avut proiecte finanţate prin Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează