Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Young Europeans Study în Braşov. YES este un sondaj destinat tinerilor ce se va desfășura în paralel în opt state membre ale Uniunii Europene

0

YES este un sondaj destinat tinerilor ce se va desfășura în paralel în opt state membre ale Uniunii Europene: Belgia, Spania, Franța, România, Olanda, Austria, Slovacia și Ungaria.

Alături de USR Tineret sunt implicate în proiect opt organizații de tineret : JAM (La République En Marche!, Franța), Jovenes Ciudadanos (Ciudadanos, Spania), TizenX, (Momentum, Ungaria), Jong VLD (Open VLD, Belgia), Jeunes MR (Mouvement Réformateur, Belgia), Junos (Neos, Austria), Jonge Democraten (D66, Olanda) și Mladí Progresívci (Progresívne Slovensko, Slovacia). USR și partenerii săi vor să le ofere tinerilor europeni o voce în construirea unei Uniuni Europene care să se ridice la înălțimea visurilor și așteptărilor lor.

Începând cu 12 octombrie, „Ziua Erasmus”, până pe 2 noiembrie, tinerii celor opt țări vor fi rugați să răspundă la câteva întrebări. Aceste răspunsuri vor fi începutul unui dialog ce va oferi o viziune pragmatică și realistă a stării actuale a Uniunii Europene. Membrii USR și ai organizațiilor partenere vor interacționa direct cu tinerii, dar chestionarul va fi disponibil și online – https://lesjam.typeform.com/to/MBlRGy

Sondajul, care depășește frontierele naționale, va ajuta la schițarea de proiecte pentru a sprijinii activitățile partidelor reformiste din Uniunea Europeană.

În continuarea proiectelor „Fără Lacăt” și „O să aveţi un nepoţel”, USRT Braşov a decis să se se implice în proiectul YES ca să ofere tinerilor europeni oportunitatea de a construi o Uniune Europeană care e capabilă să se adapteze și să înfrunte provocările actuale, având în vedere atitudinile sfidătoare asupra instituțiilor europene.

„Europarlamentarilor nu le pasă de tineri şi tinerilor nu le pasă de politică, este un cerc vicios care face ca tineretul să nu aibă prea multă încredere în clasa politică, iar rezultatul este că politicienii nu dau doi bani pe părerea lor. Noi vrem să le arătăm că cineva este interesat de opinia lor şi vom face ca ideile lor să ajungă în Parlamentul European,” spune Cosmin Albert, coordonatorul proiectului în Braşov.

În această lună, membrii USR din Arad, Timiș, Cluj, Brașov, Mehedinți, Călărași, Constanța şi Vaslui vor ieși în stradă pentru a completa chestionarele YES.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.