Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

World Vision militează pentru asigurarea demnității și respectului drepturilor refugiaților

0

Fundația World Vision România este alături de milioanele de copii sirieni care şi-au părăsit căminele ca urmare a conflictului intern din Siria şi care sunt acum în pericol să devină malnutriţi, să fie abuzaţi şi exploataţi. Pentru a preveni astfel de situații, World Vision România, alături de World Vision International, solicită autorităților din țările europene să continue să intervină pentru a le oferi condiții decente refugiaților și să pună punct tuturor formelor de violență. De asemenea, World Vision România este pregătită să se alăture eforturilor colegilor din World Vision International pentru a le asigura condiții decente refugiaților care fug din calea războiului.

Ahmed`s family

Sute de mii de oameni au traversat anul acesta Marea Mediterană către statele europene. Zeci de mii de copii, de femei însărcinate și nou-născuți fug de război și de violență. Toți acești oameni au nevoie de hrană, îmbrăcăminte, asistenţă sanitară, adăposturi, precum şi produse de igienă personală. Mai mult, copiii au nevoie de spaţii sigure, în care să fie protejaţi, să se poată juca şi să poată merge la şcoală.

„Mii de copii care au trecut prin experiențe traumatizante, provocate de conflictele din țările lor de origine, umblă acum neînsoțiți pe străzile din Serbia şi Croaţia. După un drum istovitor, aceștia au ajuns în Europa și sunt nevoiți să doarmă sub cerul liber, în frig și ploaie, fără să beneficieze de hrană sau asistență medicală primară. Mai mult, aceștia sunt supuși multor pericole și au nevoie de protecție și asistență specială. Acești copii sunt prioritatea noastră, iar autorităție trebuie să înțeleagă faptul că ei nu au nicio vină și că nu este războiul lor”, a declarat Daniela Buzducea, Director Executiv World Vision România.

La nivel internațional, World Vision le-a oferit constant sprijin refugiaţilor sirieni încă din martie 2011. În tot acest timp, peste 2 milioane de persoane au beneficiat de hrană, apă, produse de igienă şi sprijin pentru continuarea educaţiei copiilor. World Vision lucrează cu refugiaţii sirieni din taberele special amenajate în Liban şi Iordania, fiind prezentă inclusiv în Siria şi Irak.

În ultimele săptămâni, reprezentanții World Vision International au participat activ la sprijinirea refugiaților care au ajuns în Serbia. Colegii noștri au distribuit pachete cu apă potabilă și produse alimentare, precum și produse de igienă personală. La fiecare sfârșit de săptămână, echipe World Vision special pregătite pentru astfel de situații au mers în taberele de refugiați și au stat de vorbă cu copiii afectați de această criză.
Ahmed își dorește să meargă la școală

Ahmed are 7 ani și își petrece timpul printre corturile pline cu refugiați care așteaptă de-a lungul frontierei dintre Serbia și Ungaria. Copilul este pe drumuri de o lună și jumătate, alături de Sabrina – sora lui în vârstă de 9 ani – și de părinți.

Tatăl lui Ahmed, Hassan, a strâns toți banii câștigați în ultimii doi ani pentru a-și permite să facă această călătorie. Cu aceste economii, Hassan încearcă să își ducă familia într-o țară ferită de războaie. Au călătorit timp de o lună și jumătate, iar acum sunt la granița cu Ungaria, dar nu pot să treacă. „Vreau o viaţă pentru familia mea şi şcoală pentru copii”, explică Hassan. „Școala este numărul 1”, spune Rania.
Înainte de a pleca din Siria, școlile au fost bombardate și închise. Apoi, familia lui Ahmed a încercat să se stabilească în Turcia, însă, în timpul petrecut acolo, cei doi copii nu au putut merge la școală pentru că nu erau cetățeni înregistrați.
****
În ciuda eforturilor depuse de colegii noștri din World Vision International, intervenția rămâne una dificilă, iar una dintre cele mai mari provocări este de a-i găsi pe copiii neînsoțiți, astfel încât să le ofere asistența atât de necesară.

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 25 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro
http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.