Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

World Animal Day adus în România de ARPAC

0

Ziua Internaţională a Animalelor, sarbatorită pe 4 octombrie, a fost un prilej de bucurie pentru iubitorii de animalele din întreaga lume. Cu această ocazie, ARPAC România, prin programul „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie”, i-a încurajat pe iubitorii de animale, părinţi, profesori şi elevi din şcolile din toată ţara, să se alăture unor activităţi de informare desfăşurate în perioada 28 septembrie – 04 octombrie. Pentru a închide această săptămână, în ziua simbolică de 4 octombrie a avut loc evenimentul tematic HAPPY #WolrdAnimalDay, prin care ARPAC s-a alăturat iniţiativei internaţionale.

IMG_8499

Învăţători, profesori, elevi din şcolile partenere au dat curs invitaţiei lansate de ARPAC România pentru a desfăşura la clasa activităţi de informare cu privire la Ziua Internaţională a Animalelor. În săptămâna 28 septembrie – 04 octombrie 2015, dar şi în perioada următoare, această zi a fost sărbătorită prin predarea la clasă a materialelor „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie”, concursuri de desene cu animale şi prin realizarea de fotografii cu badge-ul „Susţin Ziua Internaţională a Animalelor”, simbol folosit în toată lumea. Aşa cum relatează profesorii, copiii sunt atraşi de aceste activităţi interactive şi, în acelaşi timp, cunoştinţele pe care le acumulează îi ajută să înţeleagă mai bine comportamentul propriului animal de companie.
Pentru a marca ziua de 4 octombrie, ARPAC România a reunit copiii din Bucureşti la un loc de joacă din capitală, unde au fost desfăşurate activităţi educative şi distractive. Mulţumită medicului veterinar Elisabetha Gheorghiu, copiii, alături de părinţi, au învăţat regulile de bază ale îngrijirii animalelor, au aflat răspunsurile la toate curiozităţile pe care le aveau despre necuvântătoare, iar la finalul activităţii cu toţii au devenit „Asistent Veterinar”, cu diplomă. Cu acest prilej, copiii au plecat acasă cu informaţii utile în viaţa de zi cu zi, cu amintirea unei sărbători a animalelor de companie şi cu premii pentru acestea, oferite de partenerul evenimentului Planeta Ham Ham.

„ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie este un program educaţional adresat copiilor şi adulţilor deopotrivă, iubitorilor responsabili de animale. 4 octombrie, Ziua Internaţională a Animalelor a fost un bun prilej pentru ARPAC de a fi împreună cu cei mici şi de a le prezenta prin joc şi activităţi specifice cât de importante sunt animalele de companie, câini şi pisici, în vieţile noastre ale tuturor şi cum ne fac ele să fim mai buni, mai responsabili, mai independenţi şi mai sociabili. I-am îndemnat, de asemenea, pe prietenii noştri din şcolile din ţară să sărbatorească la ei acasă, în parc sau la şcoală şi să ne povestească pe site-ul nostru (www.petabc.ro) cum au petrecut această zi specială”. a declarat Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.
Organizatorii deschid în această lună înscrierile în ediţia 2015 – 2016, iar şcolile interesate de predarea materialelor „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie” ne pot contacta pe contact@petabc.ro.
Despre ABC-ul Îngrijirii Aniamelor de Companie: Programul educaţional „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie a fost lansat în anul 2012 la iniţiativa ARPAC, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România (AGMVR) şi s-a derulat ca un proiect pilot în şcolile din Bucureşti pentru elevii din clasele a II-a. Începând din 2015 proiectul se derulează la nivel naţional, şi prin intermediul platformei online www.petabc.ro reuşeşte să comunice cu toţi iubitorii de animale, indiferent de grupa de varstă. Programul „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie” explică într-o manieră interactivă regulile de baza ale îngrijirii animalelor de companie şi beneficiile pe care acestea le aduc în viaţa oamenilor.
Parteneri: Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România, Planeta Ham Ham.

Parteneri media: Suntparinte.ro, Zoo Land, StiriONG, Digi24.

Despre ARPAC

Fondata in 2003 ARPAC este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, creata pentru a reprezenta, sprijini si sustine interesele comune ale membrilor sai, importatori si producatori de hrana pentru animale de companie. Din 2006 ARPAC este membra a Federatiei Europene a Producatorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Distribution si Angst S.A.
Contact presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.