Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Western Union lansează la nivel global ”Cercul Binelui – Chain of Betters” pentru a genera schimbări în bine

0

Western Union anunță lansarea la nivel global a campaniei menită să inițieze un cerc al binelui, angajându-se să ajute la finanțarea unor proiecte care au ca scop realizarea de schimbări durabile în bine pentru persoane fizice şi comunități.

Competiția* Chain of Betters lansată de Western Union va premia cu 1.000 USD (sau echivalentul în monedă locală) cele mai generoase idei de „Betters – Fapte pentru bine”. În prima fază, rezidenții din 20 de țări – inclusiv din România – vor fi invitați să nominalizeze un proiect sau o persoană care pot să genereze transformări în bine, condiția fiind ca persoana care face nominalizarea să se implice activ în transpunerea în faptă a ideii propuse.

Western_Union_Chain

„Western Union îi ajută pe oameni să transfere bani, ceea ce generează efecte economice. Când banii sunt puși în mișcare pot să genereze o îmbunătățire în viețile oamenilor”, a declarat Diane Scott, directorul de marketing al Western Union. „Campania Chain of Betters subliniază şi amplifică impactul pe care banii puși în mișcare îl pot avea în cazul a milioane de vieți din întreaga lume”.

„Peste 75% din totalul de 580 miliarde USD transferați la nivel global se trimit către țările în curs de dezvoltare, conform Băncii Mondiale. Noi vedem acest flux din prima linie, atât prin operațiunile noastre consumer-to-consumer, cât și prin cele business-to-business. Fiecare tranzacție pe care o procesăm implică două persoane – un expeditor și un destinatar, cel mai adesea localizați în părți diferite ale globului. Unii sunt bancarizați, alții mai puțin, unii deloc. Oamenii trimit bani familiilor lor şi celor dragi ca sprijin pentru cheltuielile zilnice, pentru educație, cadouri, urgenţe şi diverse plăţi”.

„Mulţi dintre clienţii noştri au ceea ce noi numim o dublă apartenență – ceea ce înseamnă că ei au capacitatea de a genera o diferență în mai bine în mai multe locuri deodată”.

”În ceea ce-i privește pe clienții noștri B2B, mulți dintre ei sunt pionieri în anumite segmente de afaceri, de la start-up-uri, la întreprinderi mici și mijlocii. Ei au nevoie să facă tranzacții rapide, în diverse valute în multe locuri din lume. Ei își conduc afacerile la nivel local, însă contribuie la dezvoltarea economiei globale”.

„Competiția Chain of Betters a Western Union celebrează această punere în mișcare a banilor, care ajută la stimularea economiilor, fie că vorbim de o gospodărie, de o afacere sau de comunitatea globală”.

Competiția Chain of Betters a demarat prin acordarea primelor astfel de premii:

  • În Mexic, premiul a permis unui grup de fermieri să se doteze cu o mini-moară acționată cu pedale de bicicletă, astfel că ei pot acum să-și macine singuri porumbul. (video)
  • În India, finanțarea a fost alocată pentru proiectul unei ambarcațiuni care permite accesul în siguranță la școală pentru copiii dintr-un sat. (video)
  • În Ghana, un spital a primit o finanțare pentru mai bine și a putut să se doteze cu nou generator de energie electrică. (video)

Nominalizările pentru competiția Chain of Betters pot fi făcute de rezidenți legali, în vârstă de peste 18 ani din Australia, Austria, China, Franța, Germania, India, Jamaica, Mexic, Maroc, Olanda, Nigeria, Filipine, România, Rusia, Spania, Suedia, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA. Beneficiarii pot fi de oriunde din lume.

Informații suplimentare despre campanie

Pentru înscrierea unui proiect în competiție, e nevoie de un text de maximum 150 de cuvinte care să descrie cum se poate face lumea un loc mai bun pentru ceilalți folosind suma de 1.000 USD. Ideile înscrise vor fi apreciate în funcție de fapta bună și lipsită de egoism pe care o propun și de capacitatea de a genera o schimbare pozitivă şi durabilă pentru un anumit număr de oameni. Va puncta, de asemenea, potențialul proiectului de a genera valoare pentru o comunitate, de a-i inspira pe alții să urmeze exemplul și de a face lumea un loc mai bun.

Fiecare proiect înscris va trebui, de asemenea, să includă cel puțin o fotografie a persoanei care face nominalizarea şi, preferabil, alte două fotografii sau un scurt material video despre situația sau ideea care va face lumea mai bună.

Jurizarea se va efectua în termen de zece zile lucrătoare de la încheierea campaniei iar câștigătorii vor fi anunțați în decursul următoarelor 28 de zile.

Proiectele câștigătoare vor fi publicate la adresa www.chainofbetters.com

* Înscrierile în această fază a competiției se vor putea face până pe 30 noiembrie 2015, ora 23.59 GMT (inclusiv). Nu sunt necesare niciun fel de achiziții. Intrați pe site-ul www.chainofbetters.com şi spuneți-ne cum ați face din lume un loc mai bun pentru alții dacă ați primi 1.000 USD (maxim 150 de cuvinte plus o imagine) (opțional, 2 fotografii suplimentare şi un material video). Premii: 5×1.000 USD pentru proiecte nominalizate. Termenii şi condițiile complete ale competiției se găsesc la adresa www.chainofbetters.com. Competiția e deschisă rezidenților cu vârste de peste 18 ani din Australia, Austria, China, Franța, Germania, India, Jamaica, Mexic, Maroc, Olanda, Nigeria, Filipine, România, Rusia, Spania, Suedia, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi SUA. Nu este deschisă în locurile unde este interzisă de lege.

Promotor: Western Union Financial Services Inc. 12500 E. Belford Avenue, Englewood, CO USA. Contact: Chain of Betters Promotion, WURS UK Limited Level 1, 200 Hammersmith Road Hammersmith London, UK W6 7DL.

Western Union poate derula competiţia în etape ulterioare, cu dreptul de a aduce amendamente la detalii şi în privința ţărilor participante în fiecare etapă, scopul fiind acela de a se acorda un număr de până la 100 de premii.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.