Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Western Union anunţă programe de educaţie în Jamaica, Nigeria şi Turcia susţinute prin Iniţiativa PASS

0


Western Union Company
(NYSE:WU), unul din liderii globali în servicii de plăţi, partener global al UEFA Europa League, şi Fundaţia Western Union, în colaborare cu UNICEF, au anunţat astăzi primele programe care vor fi finaţate prin proiectul inovator lansat de Western Union, Iniţiativa PASS.

 

Lansată în septembrie 2012, Iniţiativa PASS a transformat fiecare pasă reuşită din UEFA Europa League în fonduri pentru educaţie, valorificând puterea fotbalului în beneficiul copiilor. Prin intermediul Iniţiativei PASS, compania Western Union se alătură UNICEF în eforturile de oferi copiilor acces la un milion de zile de educaţie.

Fiecare pasă realizată în sezonul 2012 – 2013 al UEFA Europa League s-a transformat în fonduri de susţinere a programelor UNICEF care au ca scop asigurarea unei educaţii mai bune pentru copii. Angajamentul de trei ani asumat de Western Union şi Fundaţia Western Union oferă deja finanţare pentru programe educaţionale ale UNICEF din Jamaica, Nigeria şi Turcia, urmând ca şi alte ţări beneficiare să fie anunţate în acest sezon.

În Jamaica, finanţarea va susţine programe care au ca obiectiv creşterea prezenţei la cursuri, creşterea gradului de alfabetizare şi a aptitudinilor de calcul şi reducerea abandonului şcolar în rândul copiilor din ciclul secundar, în special în cazul băieţilor. Aceste programe sunt adreste tinerilor din zonele rurale din Jamaica unde abandonul şcolar şi rezultatele la învăţătură în rândul băieţilor sunt îngrijorătoare.

În Nigeria, Western Union susţine pregătirea profesorilor şi contribuie la eforturile UNICEF de a creşte cu 1,3 milioane numărul profesorilor calificaţi acoperind astfel necesarul ţării[1]. Ca rezultat, se vizează îmbunătăţirea întregii experienţe de învăţare, a gradului de retenţie al copiilor în sistem şi îmbunătăţirea performanţelor lor şcolare. Concentrându-se pe instruirea femeilor profesor, UNICEF contribuie de asemenea la încurajarea tinerelor fete de a se înscrie la cursuri.

Turcia - copii la joaca

În Turcia, finanţarea programelorUNICEF se va concentra pe accesul copiilor dezavantajaţi şi a minorităţilor etnice la o educaţie de calitate în învăţământul secundar. În multe zone dezavantajate, rurale şi cu venituri mici, doar 30% dintre copii ajung în ciclul secundar. Aceste programe pun accentul pe învăţământul profesional, care răspunde cel mai bine cerinţelor de pe piaţa locală a muncii, crescând şansele de angajare şi nivelul potenţial de câştig al tinerilor.

Este un moment important în campania PASS”, a declarat Patrick Gaston, Preşedintele Fundaţiei Western Union.

Reacţia pozitivă surprinzătoare şi susţinerea intensă acordată Iniţiativei PASS  de către jucători, fani şi clienţii noştri în primul sezon au fost mai mult decât am putut spera şi ne-a ajutat nu doar să folosim această forţă şi popularitate a fotbalului pentru a aduce în atenţie provocările din educaţie la nivel global, dar şi pentru a începe să schimbăm în bine viaţa tinerilor şi a comunităţilor lor”.

Suntem foarte bucuroşi să colaborăm cu Western Union pentru a creşte oportunităţile de educaţie ale copiilor din Jamaica”, a declarat Deirdre Kiernan, Reprezentant Adjunct UNICEF Jamaica. „Finanţarea Western Union susţine programe în Jamaica rurală care ajută la menţinerea prezenţei copiilor la cursuri, le asigură finalizarea studiilor şi un viitor mai bun”.

Iniţiativa PASS este planificată să se deruleze pe toată durata celor trei ani în care Western Union sponsorizează UEFA Europa League, până în primăvara anului 2015. Finanţarea susţine programele educaţionale ale UNICEF, cu accent pe iniţiative de educaţie în învăţământul secundar – precum cele din Jamaica, Nigeria şi Turcia – prin activităţi vizând formarea profesorilor, formare profesională vocaţională, dezvoltarea curriculei de învăţământ, renovări de şcoli, sprijinirea politicilor din educaţie şi iniţiative de advocacy. Iniţiativa PASS este o componentă centrală a programului Western Union Education for Better, care a fost lansat în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, în septembrie 2012 şi care include suport în activităţi de advocacy, donaţii, voluntariat şi marketing pentru ciclul secundar şi vocaţional din educaţie.

Starul internaţional de fotbal Patrick Vieira a contribuit la lansarea Iniţiativei PASS şi rămâne un suporter entuziast al acesteia.

„Fotbalul a fost biletul meu către succes, însă, pentru majoritatea tinerilor, educaţia este cheia care le poate permite să devină ceea ce îşi doresc”, a declarat Vieira, fost jucător pentruAS Cannes, AC Milan, Arsenal FC, Juventus FC, FC Internazionale Milano, Manchester City FC şi internaţional francez, născut în Senegal, mutat apoi în Franţa la vârsta de opt ani, şi Antrenor principal al echipei de rezerve al Manchester City FC.

 

Despre Western Union

The Western Union Company (NYSE: WU) este unul din liderii globali de pe piaţa serviciilor de plăţi. Împreună cu organizaţiile sale afiliate Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil şi Western Union Business Solutions, Western Union le oferă clienţilor săi modalităţi rapide, fiabile şi uşoare de a trimite sau primi bani în locaţii din întreaga lume, de a realiza plăţi şi de a achiziţiona ordine de plată. Începând cu 30 iunie 2013, serviciile sub marca Western Union, Vigo şi Orlandi Valuta au fost accesibile printr-o reţea comună de aproximativ 520.000 de locaţii ale agenţilor în 200 de ţări şi teritorii şi aproximativ 115.000 bancomate. În 2012, The Western Union Company a efectuat 231 de milioane de tranzacţii consumer-to-consumer la nivel global, realizând transferuri totale de 79 de miliarde de dolari între consumatori şi a efectuat 432 de milioane de plăţi comerciale. Pentru mai multe  informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.westernunion.com.

Despre Western Union Foundation

Fundaţia Western Union se dedică dezvoltării unei lumi mai bune, în care împlinirea viselor prin oportunităţi economice să nu reprezinte un privilegiu doar pentru câţiva, ci un drept al tuturor. Beneficiind de suportul companiei Western Union, al angajaţilor săi, al Agenţilor şi partenerilor de afaceri, Fundaţia Western Union are ca obiectiv materializarea acestei viziuni susţinând educaţia şi oferind ajutor în caz de catastrofe naturale, ca acces la un viitor mai bun. Acţiunile noastre sociale, în ansamblu, îmbunătăţesc calitatea vieţii indivizilor, familiilor şi comunităţilor din întreaga lume. Încă de la înfiinţare, Fundaţia Western Union a oferit subvenţii şi granturi în valoare de peste 90,2 milioane de dolari către mai mult de 2.657 de organizaţii non-guvernamentale din 130 de ţări. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.westernunionfoundation.org.

 

Despre parteneriatul dintre Western Union şi UEFA Europa League

În iulie 2012, Western Union a anunţat încheierea unui acord pe trei ani prin care devenea partener global şi sponsor al UEFA Europa League. Acest acord de sponsorizare cu una dintre cele mai importante competiţii inter-cluburi din lume, incluzând 193 de echipe profesioniste de fotbal din 53 de ţări, reprezintă o oportunitate unică pentru vizibilitatea mărcii Western Union la nivel global, competiţia fiind transmisă în peste 200 de ţări şi teritorii şi având o audienţă globală de 634 milioane de spectatori pe sezon. Capitalizând această expunere globală şi bazându-se pe reţeaua sa extinsă de aproximativ 520.000 de locaţii ale Agenţilor din 200 de ţări şi teritorii, Western Union îşi propune să conecteze clienţii şi Agenţii săi de peste tot din lume la emoţiile UEFA Europa League. Parteneriatul include oportunităţi de dezvoltare de conţinut video, digital şi de social media prin implicarea brandului UEFA Europa League. Acest parteneriat va fi valabil până la finala UEFA Europa League din 2015.

 


[1] Comisia Naţională Nigeriană pentru Colegii, Secretarul Excecutiv pentru Educaţie, Profesor Muhammed Junaid, publicat de Agenţia de Ştiri a Nigeriei, septembrie 2012

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.