Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

WEBINAR: Vino sa inveti cum sa iei statul la intrebari!

0

WEBINAR live pe romaniacurata.ro, marti, 30 iunie, ora 11.00. Inscrie-te aici!

Vino sa inveti cum sa iei statul la intrebari si ce poti face daca vreo institutie ignora intrebarea ta sau iti raspunde in doi peri, punandu-te pe drumuri!

2

Alianta pentru o Romanie Curata si Initiativa pentru Integritate in Serviciul Public din Republica Moldova va invita sa va inscrieti la primul webinar din seria celor 10 astfel de sesiuni de pregatire ce vor avea loc de acum inainte cu o cadenta lunara. Data acestei intalniri online cu orice persoana interesata si cu organizatii preocupate de transparenta accesului la informatia de interes public de pe ambele maluri ale Prutului este marti, 30 iunie, ora 11.00. Veti dialoga cu doi avocati: unul din partea Societatii Academice din Romania (promotorul proiectului Romania Curata, Bucuresti) si altul din partea Asociatiei Presei Independente (Moldova Curata, Chisinau).

Prima tema:
De ce unele autoritati refuza in mod explicit sa raspunda solicitarilor venite in baza Legii nr. 544/2001 si Legii 982/2000 din Republica Moldova (privind liberul acces la informatii de interes public) motivand ca ele nu sunt obligate sa raspunda si incalcand astfel prevederile legale? Cum putem face pentru a trece de refuzul initial si a ajunge totusi la raspunsul dorit? Care sunt pasii procedurali pentru a invinge indiferenta institutiilor publice fata de solicitarile cetatenilor?
Cei doi avocati vor raspunde la intrebari, analizand inclusiv cazurile expuse de cetateni din Romania si Republica Moldova care au astfel ocazia sa faca si schimb de experienta.

Precizare:
Temele celor 10 webinarii vor fi diferite, iar ele se vor referi atat la Legea 544/2001 din Romania, respectiv 982/2000 din Republica Moldova, cat si la Legea 52/2003 din Romania, respectiv 239/2008 din Republica Moldova. Temele vor fi anuntate de fiecare data din timp, pentru ca participantii sa se poata inscrie si transmite intrebarile lor. Avocatii vor avea astfel ragazul necesar sa analizeze cazurile expuse si sa pregateasca raspunsurile adecvate fiecaruia in parte, iar din raspunsuri vom avea de invatat cu totii.
Va invitam sa completati acest formular, ce asigura accesul la primul webinar:
http://goo.gl/forms/ZPX5WRIZeA

Nota: cu exceptia intrebarilor, datele transmise raman confidentiale, inclusiv numele daca se exprima o asemenea optiune.

Despre webinarii
• Participarea la webinar este gratuita. Se pot inscrie atat cetateni cat si reprezentanti ai organizatiilor interesate sa se instruiasca in aplicarea prevederilor Legii 544/2001 si Legii 982/2000.
• Pentru participare este nevoie de un calculator conectat la internet, dotat cu boxe sau difuzoare functionale. Nu este nevoie de camera web si microfon.
• Fiecare webinar dureaza cel mult 1,5 ore. Pe parcursul sau, participantii pot cere clarificari la intrebarile transmise ori pot formula alte intrebari in scris, prin modulul de comentarii accesibil sectiunii de livestream pe platforma romaniacurata.ro. Fiecare avocat va raspunde la intrebari referindu-se la legislatia tarii respective.
• Fiecare webinar poate gazdui oricati participanti doresc sa se instruiasca. Din partea organizatiilor, se pot inscrie oricati participanti doresc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.