Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vrei un mentor? S-a lansat Sistemul National de Mentorat StartEvo

0
Timp de 3 luni de zile, am facut un sondaj pe StartEvo: Ti-ar place sa ai un mentor? 80% din respondenti (1047 respondenti in total) au spus DA. Ceea ce este fantastic. Oamenii chiar au nevoie de orice ajutor il pot primi ca sa evolueze. Ce e interesant este ca majoritatea din ei chiar constientizeaza acest lucru.

Asa ca, dupa ce am vorbit cu o gramada de oameni de bine, care au CV-uri impresionante, am zis sa facem un Sistem National de Mentorat StartEvo. Mentori precum Silviu Hotaran, Mircea Toma, Monica Tatoiu, Alin Burcea, George Butunoiu, Chinezu, Calin Goia, Liviu Mihaiu, Ciprian Necula, Niels Schnecker, Dana Sota si multi altii si au zis DA

Ce este acest sistem?

Este o platforma care intermediaza mentori si mentee. Pe de-o parte oameni care vor sa ajute si pe de alta parte oameni care au nevoie de ajutor, de indrumare si consiliere.

Cu ce e diferit fata de alte proiecte de mentorat?

1. Se impune idea de echipe. Mentorii accepta DOAR echipe de cate 2 persoane, de obicei prieteni cu aceleasi obiective, sisteme de valori si motivatie. De ce echipe? Foarte simplu. Pentru ca noi romanii suntem plini de idei, dar abandonam foarte repede ceea ce incepem. Pe de alta parte, cand mergi la sala de forta, daca mergi cu un prieten ai sanse minime sa te lasi. Cand actionezi in echipa, partenerul te ajuta, iti da suturi in fund, nu te lasa sa te lasi. Evoluezi mult mai repede in echipa decat singur.
2. Mentorii sunt WOW. De la mentori si coaches de profesie, pana la psihologi si oameni de business. Foarte multi sunt VIP, la care nu ai fi putut sa ajungi altfel. Si toti vor sa ajute romanii sa evolueze mai repede.
3. Proiectul este la nivel national (si chiar international). Formatul este de asa maniera incat prezenta fizica este de preferat, dar nu obligatorie. Echipele pot interactiona cu mentorii pe internet.
4. Singurii bani pe care trebuie sa ii plateasca echipele sunt o donatie de 5 euro de persoana unor fundatii care se ocupa de copii bolnavi de cancer in stadii terminale (pe care ii ajutam de 4 ani incoace). Si aceasta conditie am pus-o echipelor care sunt admise de mentori, ca o masura suplimentara de seriozitate. Am observat ca de exemplu la cursurile organizate de multinationale, cursantii trec ca gasca prin apa de cele mai multe ori. Dar daca sunt pusi sa contribuie financiar, chiar si 10 eur de persoana, atunci gradul de retentie al mesajului creste fantastic. Speram sa putem ajuta cat mai multi romani cu aceasta actiune.
Intrati pe www.StartEvo.com pentru detalii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.