Vrei să vezi cum este o barză albă inelată?

0

În 28 iunie Asociația Apáthy István, în colaborare cu Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai și Electrica Distribuție Cluj, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, organizează o acțiune de inelare a puilor de barză albă pe teritoriul județului Cluj.

nagyfiokas

Scopul acestei acțiuni este unul științific (urmărirea rutelor de migrație, a ratei de mortalitate, a comportamentului de dispersie) dar și educațional, întrucât la eveniment pot participa și localnicii din satele vizitate. Evenimentul începe la ora 9 în satul Vlaha, unde se află cuibul de barză dotat cu cameră web, vizibil pe pagina de internet clujbird.ro. Aici o scurtă vreme unul dintre pui va fi adus jos din cuib și copii vor avea ocazia să privească de aproape procesul de inelare.

Inelările se vor desfășura după următorul program: Vlaha (9:00), Liteni (10:00), Ciurila (10:30), Sălicea (11:00), Pruniș (11:30), Crăești (12:00), Petreștii de Jos (12:30), Comșești (13:00).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.