Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vrei să vezi cum este o barză albă inelată?

0

În 28 iunie Asociația Apáthy István, în colaborare cu Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai și Electrica Distribuție Cluj, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, organizează o acțiune de inelare a puilor de barză albă pe teritoriul județului Cluj.

nagyfiokas

Scopul acestei acțiuni este unul științific (urmărirea rutelor de migrație, a ratei de mortalitate, a comportamentului de dispersie) dar și educațional, întrucât la eveniment pot participa și localnicii din satele vizitate. Evenimentul începe la ora 9 în satul Vlaha, unde se află cuibul de barză dotat cu cameră web, vizibil pe pagina de internet clujbird.ro. Aici o scurtă vreme unul dintre pui va fi adus jos din cuib și copii vor avea ocazia să privească de aproape procesul de inelare.

Inelările se vor desfășura după următorul program: Vlaha (9:00), Liteni (10:00), Ciurila (10:30), Sălicea (11:00), Pruniș (11:30), Crăești (12:00), Petreștii de Jos (12:30), Comșești (13:00).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.