Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VotONG

0

Ca urmare a anunțului public făcut de Secretariatul General al Guvernului cu privire la acceptarea procedurii de alegere și desemnare a reprezentanților societății civile în Consiliul Economic și Social, în urma analizei de către Comisia Electorală a VotONG, a fost luată decizia de aprobare a solicitărilor SGG. Marcăm astfel un moment extrem de important pentru sectorul neguvernamental în procesul de autoreglementare, cu efecte pe termen lung în desemnarea transparentă și democratică a reprezentanților sectorului în structurile în care societatea civilă este reprezentată.

Comisia Electorală a luat la cunoștință amendamentele propuse de către Secretariatul General al Guvernului care vin în completarea regulamentului actual (regulament care a fost supus consultării publice cu sectorul ONG în luna septembrie a acestui an) și a decis acceptarea acestor noi criterii și integrarea lor ca secțiune complementară în procesul alegerilor curente.

Ca urmare a validării propunerilor de candidați de către Comisia Electorală și a votului exprimat de societatea civilă, lista completă a candidaților împreună cu numărul de voturi primite de fiecare candidat vor fi comunicate Secretariatului General al Guvernului nu mai târziu de 4 decembrie 2020 pentru a servi ca listă exclusivă din care să fie numiți de către Prim-ministru reprezentanții în CES ai societății civile.

De asemenea, menționăm că Secretariatului General al Guvernului a acceptat invitația de a desemna un reprezentant propriu în Comisia Electorală a alegerilor pentru reprezentanții societății civile în Consiliul Economic și Social prin mecanismul VotONG. Acesta nu va avea drept de vot și va superviza Comisia din calitatea de Președinte al acesteia pe durata acestor alegeri. Persoana desemnată pentru acest rol este dl consilier Andrei Dinculescu-Bighea.

Până în acest moment peste 400 de organizații neguvernamentale s-au înregistrat pe platforma VotONG și, în acest context, Comisia Electorală salută demersul Guvernului de a recunoaște importanța procesului de desemnare a reprezentanților sectorului neguvernamental în CES prin acest mecanism de autoreglementare, transparent și democratic.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.