Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Volt susține Inițiativa „Alegători Fără Frontiere” pentru a extinde drepturile politice depline tuturor cetățenilor UE

0

 Inițiativa cetățenească care a fost lansată la 1 septembrie își propune să permită cetățenilor UE să participe la alegerile regionale și naționale din statul membru în care au domiciliul

Dacă va strânge cele 1 milion de semnături în 7 state membre, „Alegători Fără Frontiere” va obliga Comisia Europeană să facă o propunere legislativă

04. September 2020

Europa – Volt, partidul paneuropean, susține Inițiativa Cetățenească Europeană „Alegători Fără Frontiere”, deoarece reprezintă un pas important în transformarea Uniunii Europene într-o democrație adevărată, cu drepturi politice depline pentru fiecare adult.

Inițiativa, care a fost înregistrată oficial de Comisia Europeană în martie, a fost lansată la 1 septembrie, cu obiectivul de a strânge 1 milion de semnături. Dacă va reuși, Comisia Europeană va fi obligată să vină cu o propunere legislativă pentru a recunoaște automat cetățenii UE drept alegători în țară în care își au reședința. O astfel de propunere ar servi, de asemenea, pentru a le permite să aleagă dacă votează în țara lor de reședință sau în țara lor de origine.

Legislația actuală discriminează cei aproape 18 milioane de cetățeni ai UE care trăiesc și lucrează într-un alt stat membru al UE. În timp ce acei oameni trebuie să plătească impozite în țara gazdă, nu au nici un cuvânt de spus în luarea deciziilor regionale sau naționale, deoarece nu au voie să voteze sau să candideze la alegeri.

Întotdeauna auzim despre un deficit democratic în UE”, a spus Reinier van Lanschot, co-președinte al Volt Europa. „Acum avem ocazia să asigurăm drepturi politice depline pentru toți cetățenii uniunii, indiferent unde locuiesc. Aceasta reprezintă sută la sută pentru ceea ce Volt luptă și de aceea vom face tot ce putem pentru că această inițiativă să aibă succes.”


Volt este convins că doar o Europă care acționează împreună poate rezolva provocările cu care se confruntă cetățenii săi astăzi și în viitor. De aceea Volt îi încurajează pe oameni să schimbe politica și să contribuie la deblocarea adevăratului potențial al continentului. După accederea în Parlamentul European anul trecut, Volt a câștigat și mandate la diferite alegeri municipale din Franța, Bulgaria și Germania și și-a asumat responsabilitatea guvernamentală în orașul München.

Informații suplimentare despre “Alegători Fără Frontiere”

https://voterswithoutborders.eu/

https://eci.ec.europa.eu/013/public

Informații suplimentare despre Volt:

www.voltromania.org

www.volteuropa.org
www.instagram.com/volteuropa

www.twitter.com/volteuropa

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.