Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vizita de Studiu Slovacia in proiectul ED.HO.C

0

 

In perioada 19 – 22 august 2013 in localitatea Cadca din Slovacia va avea loc a treia Vizita de Studiu din cadrul proiectului “ED.HO.C- EDucational HOliday Centre”.

Acest proiect Grundtvig realizat cu sprijinul Comisiei Europene, in cadul Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii ce se desfasoara in perioada august 2012 – iunie 2014 are ca scop elaborarea unui grafic de calitate prin care vor putea fi identificate centrele de vacanta care pun intr-adevar accentul pe componenta educationala a activitatilor desfasurate. Documentul final se doreste a fi pe de o parte o sursa de inspiratie pentru toti educatorii europeeni, coordonatori sau formatori si pe cealalta parte un punct de referinta pentru parintii care isi doresc sa fie informati si constientizeaza importanta educatiei informale din timpul liber al copiilor lor. Vor fi astfel valorizate serviciile educative de buna calitate, gratie unei mai bune pregatiri a oamenilor care lucreaza in astfel de centre, iar parintii vor avea un instrument extern pentru a masura aceasta dimensiune educativa a centrului.

Organizatia gazda pentru aceasta vizita de studiu va fi Keric (Slovacia). La vizita vor participa cate doi adulti (educatori, coordonatori sau formatori) din fiecare organizatie partenera : CEMEA del Lazio (Italia), Associação Juvenil de Peniche (Portugalia) , Telecentro de Ayerbe (Spania) si Chance for Life (Romania). Acestea sunt organizatii cu experienta in domeniu, toate avand centre educationale de vacanta, Fundatia Chance for Life este implicata in acest proiect cu Programul Bursa Chance for Life, finantat de Fundatia Vodafone si Fundatia Oriflame.

Aceasta vizita de studiu este a treia dupa cele organizate in Romania si in Portugalia in care s-a inceput elaborarea graficului de calitate pornind de la elemente ce tin de Structura unui Centru Educational de Vacanta si de Actiunea ce exista intr-un astfel de centru.

In Slovacia, tema dezbatuta va fi COMPETENTE. Se pleaca de la ideea ca  Profesionistii care lucreaza intr-un Centru de Vacanta ce are o puternica dimensiune educationala trebuie sa fie capabili sa lucreze in echipa si sa defineasca strategii de lucru pentru a organiza munca individuala sau cea comuna. Ei sunt operatori educativi ce au competente specifice in campul educatiei si al formarii si chiar in domeniul educatiei pentru copii cu nevoi speciale. Interventia lor este de natura psiho-pedagogica si se realizeaza prin proiecte educative in diverse contexte. Din acest motiv competente specializate (de ordin psihologic, pedagogic, metodologic si didactic) sunt mai mult decat necesare.

Avand in vedere aceasta dimensiune se va incerca elaborarea unei parti din graficul de calitate privind competentele pe care un animator/lucrator/instructor intr-un centru educational de vacanta trebuie sa le aiba.

Puteti afla mai multe despre proiectul ED.HO.C aici  si aici

 Edhoc Portugalia

Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra. 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.