Vizită de Studiu în Portugalia în cadrul proiectului “ED.HO.C- EDucational HOliday Centre”

0

In perioada 24 – 27 iulie 2013 in localitatea Peniche din Portugalia va avea loc a doua Vizita de Studiu in cadrul proiectului “ED.HO.C- EDucational HOliday Centre”. Acest proiect Grundtvig realizat cu sprijinul Comisiei Europene, in cadul Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii ce se desfasoara in perioada august 2012 – iunie 2014 are ca scop elaborarea unui grafic de calitate prin care vor putea fi identificate centrele de vacanta care pun intr-adevar accentul pe componenta educationala a activitatilor desfasurate.

Documentul final se doreste a fi pe de o parte o sursa de inspiratie pentru toti educatorii europeni, coordonatori sau formatori si pe cealalta parte un punct de referinta pentru parintii care isi doresc sa fie informati si constientizeaza importanta educatiei informale din timpul liber al copiilor lor. Vor fi astfel valorizate serviciile educative de buna calitate, gratie unei mai bune pregatiri a oamenilor care lucreaza in astfel de centre, iar parintii vor avea un instrument extern pentru a masura aceasta dimensiune educativa a centrului.

Organizatia gazda pentru aceasta vizita de studiu va fi Associação Juvenil de Peniche (Portugalia). La vizita vor participa cate doi adulti (educatori, coordonatori sau formatori) din fiecare organizatie partenera : CEMEA del Lazio (Italia), Keric (Slovacia), Telecentro de Ayerbe (Spania) si Chance for Life (Romania). Acestea sunt organizatii cu experieneta in acest domeniu, toate avand centre educationale de vacanta. Fundatia Chance for Life este implicata in acest proiect cu Programul Bursa Chance for Life, finantat de Fundatia Vodafone si Fundatia Oriflame.

edhoc_cemea_logoAceasta vizita de studiu este a doua dupa cea organizata in Romania in care s-a inceput elaborarea graficului de calitate pornind de la elemente ce tin de Structura unui Centru Educational de Vacanta.

In Portugalia, tema dezbatuta va fi ACTIUNE. Se pleaca de la ideea ca a lucra intr-un Centru de Vacanta ce are o puternica dimensiune educationala, inseamna a avea un inalt nivel de pregatire la un nivel nu numai teoretic, ci si practic. Activitatile trebuie sa fie proiecte recreational-educative unde jocurile si dimensiunea vietii in comun sunt instrumente cu un puternic impact educativ ce vin sa raspunda nevoilor copiilor si sa ii ajute sa se dezvolte armonios. Pentru a duce la indeplinire acest rol, operatorul/monitorul trebuie sa mearga dincolo de ideea de « a-i face pe copii sa se distreze » dandu-le sa  « faca » ceva si incercand sa-i inteleaga printr-un contact direct si printr-un studiu sistematic al activitatilor de joaca.

Puteti afla mai multe despre proiectul ED.HO.C aici http://www.chanceforlife.ro/index.php?page=ed-ho-c&hl=en_US si aici http://www.cemea.eu/edhoc-educational-holiday-centre-en/

 Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra. 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.