Violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist Radio România, într-o seară dedicată Zilei Naţionale a României la Chişinău

0

razvan-suma_img_8446_foto-adi-stoicoviciu

Violoncelistul Răzvan Suma va fi solistul unui concert simfonic prin care Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău dă startul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României. Evenimentul va avea loc pe data de 25 noiembrie 2016, ora 18.00, când violoncelistul şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” vor cânta sub bagheta maestrului Mihai Agafiţa.

Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, interpretează frecvent împreună cu pianistul spaniol Josu Okiñena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires, Centrul Cultural Belém din Lisabona, „Kursall” din San Sebastian sau „Casa da Musica” din Porto. De curând s-a întors din turneul Vă place Schu..? susținut cu succes pe scenele din România împreună cu pianistul Horia Mihail.

În 2009, Răzvan Suma a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Este invitat să predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea, iar în România, Masterclass-ul Muzica la Altitudine realizat alaturi de violonistul Ştefan Horvath, a stâns peste 20 de cursanţi veniţi din toată ţara. A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea sau Misha Katz.

În program:
George Enescu – Suita nr. 1, op. 9
Piotr I. Ceaikovski – Variaţiuni pe o temă rococo, solist Răzvan Suma
V. Munteanu – Suita a 2-a „De Crăciun”

Intrarea este liberă.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.