Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vioara lui George Enescu s-a auzit la Beijing

0

Unul dintre proiectele de succes ale Radio România, Turneul Vioara lui Enescu, a depășit granițele țării și chiar ale Europei, ajungând să încânte spectatorii chinezi.

Protagoniștii turneului, violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail, au fost aplaudați îndelung cu două prilejuri.

Primul a fost în data de 26 aprilie 2016, la Conservatorul Central de Muzică din Beijing, care este una din cele mai importante instituții de învățământ superior artistic din China și din Asia.
Croitoru-Mihail-Radio China

Acolo, cei doi au interpretat lucrări de Grieg, Brahms, Cesar Franck și Porumbescu.
Recitalul a fost organizat de Institutul Cultural Român de la Beijing, în parteneriat cu Radio România și Conservatorul Central de Muzică din Beijing.

În data de 27 aprilie, cei doi muzicieni au susținut al doilea concert din capitala Chinei, la sala Radiodifuziunii chineze.

Acest concert a făcut parte din seria de evenimente organizate în cadrul Conferinței Radio Asia 2016 și a Conferinței Media 2020. Programul a cuprins lucrări de Fr. Kreisler, P. de Sarasate, George Enescu, Elgar, și alții.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Asia Broadcasting Union și China Național Radio.
Violonistul Gabriel Croitoru a cântat pe vioara Guarneri del Gesu, ce i-a aparținut lui George Enescu, care este pusă la dispoziție de Muzeul Național George Enescu, în patrimoniul căruia se află.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.