Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vino sa o cunosti pe Uca Marinescu / 17 Aprilie 2014

0

Connection #5: Uca Marinescu 17 Aprilie 2014, 19:00 @ Impact HUB Bucharest

Chiar inainte de Sarbatorile de Pasti ne intalnim cu o femeie explorator. Uca Marinescu este prima femeia din lume care a ajuns la ambii poli ai pamantului in acelasi an, pe schiuri. A pornit pe urmele lui Emil Racovita sau in cautarea vikingilor, a explorat toate continentele de pe glob interactionand cu oameni si culturi extrem de diverse.

Este un om care a atins intr-un fel sau altul viata multor tineri din Romania si suntem foarte bucurosi ca a acceptat invitatia noastra de a accepta sa petreaca o seara in compania noastra la 12Connections.

uca

“Uca Marinescu este cea mai cunoscuta femeie-explorator din Romania, bucurandu-se de un palmares deosebit.

A fost prima romanca ce a ajuns in Antarctica; prima femeie din lume care a ajuns in decursul unui an la cei doi poli geografici ai Pamantului; primul roman si prima femeie care a ajuns la cei doi poli pe schiuri in 2001 (marcand si un record de varsta), prima femeie din lume care a atins cei patru poli ai Pamantului (geografic si magnetic). A traversat Africa, a mers de sase ori in Tibet, s-a catarat pe Mont Blanc si pe alte varfuri. Cand nu pleaca in expeditii prin lume, merge in tabere de schi cu copiii fostilor elevi, urca pe munte sau scrie. Locuieste in Bucuresti, dar sufletul i-a ramas in Marginimea Sibiului, locul din care se trage tatal sau. Calatoriile sale sunt povestite pe blogul Uca Marinescu.”

Info © ziare.com

Maine, pe 17 Aprilie de la ora 19:00 in cadrul conferintelor educationale 12Connections, avem placerea de a ne intalni cu Uca Marinescu, prima femeia din lume care a ajuns la ambii poli ai pamantului in acelasi an, pe schiuri, si a atins toti cei 4 poli (geografici si magnetici)

Pe scurt, avem ocazia sa cunoastem si sa stam de vorba cu un om curios, intreprinzator si pentru care nu exista nu se poate.

Seria evenimentelor lunare 12Connections creeaza un spatiu prietenos de intalnire live intre oameni exceptionali, sportivi si exploartori, si cei curiosi de povestea perfomantelor lor extraordinare ca inspiratie pentru propria viata. Conferintele vor avea loc in fiecare luna a anului, iar primele editii i-a avut invitati pe Dumitru Prunariu  singurul roman care a iesit din spatiul terestru, Cristian Lascu – redactor sef al National Geographic, pe cea mai buna spadasina a lumii Ana Maria Branza si ultramaratonistii Paul Dicu si Andrei Rosu.

Evenimentele sunt deschise publcului larg si au loc la Impact Hub Bucharest, langa Piata Unirii, cu o taxa generala de participare de 50 RON si sunt gratuite pentru elevi, studenti si membrii Hub cu conditia inscrierii prealabile pe site-uloficial www.12connections.com.

12connections este un eveniment liberinmiscare.ro

tibet_052

Despre autor

avatar

LIBERINMISCARE este ideea umbrela sub care creem proiecte educationale care au la baza miscarea si accesul la oameni foarte faini, la modele care aduc + valoare in societatea Romaneasca. Am ales sportul ca mijloc de comunicare pentru ca are darul de a simplifica lucrurile, de a le traduce pe intelesul tuturor. Transpiratia, durerea din muschi, oboseala dulce de dupa efort, mintea treaza pusa in miscare de sangele alergat prin creier … astea le intelege tot omu’. Am plecat cu dorinta de a-i misca pe cei miscabili, pentru a da un imbold prietenesc si o zgaltaiala scurta acolo unde e bine primita.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.