Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viitorul digitalizării din România discutat la Cluj-Napoca

0

Romania’s Digital Future: Digital Transformation Opportunities

Transformarea digitală și viitorul digitalizării în România au fost principalele teme de discuție în cadrul evenimentului Romania’s Digital Future: Digital Transformation Opportunities organizat de Transilvania Digital Innovation Hub. Acest eveniment local desfășurat sub egida EU Industry Week 2021 a reprezentat un real succes, fiind vizualizat de peste 600 de ori în mediul online.

În cadrul primei părți a evenimentului au luat cuvântul domnul Cristian Otgon, șeful departamentului INNO – Rethinking business ADR NV, doamna Bianca Muntean, coordonator Transilvania DIH, domnul Felix Arion, manager AgroTransilvania Cluster, domnul Ciprian Morcan, manager al Clusterului Mobilier Transilvan, domnul Răzvan Sima CEO RF Meter, dar și doamna Elena Angiolini, ofițer de programe al unității „Transformarea digitală a ecosistemelor industriale” din DG CONNECT, Comisia Europeană care a vorbit despre Centrele de Inovare Digitală în programul Europa Digitală. În cea de-a doua parte a evenimentului s-a discutat despre tranziția digitală, despre Industry 4.0 și despre implicațiile digitalizării în economie. Speakerii care au intervenit sunt: domnul Daniel Coșnița, președintele Clustero, domnul Răzvan Deșliu, consultant independent pentru accesarea de fonduri europene și expert în competitivitate, politică industrială și proprietate industrială și domnul Cătălin Balan, expert independent în politici publice al Ministerului Economiei.

Prezent în cadrul evenimentului, domnul Cristian Otgon a subliniat importanța creării unui dialog între ecosisteme și autoritățiile naționale pentru a se facilita adoptarea transformării regionale.

Cristian Otgon, șef departament INNO – rethinking business ADR NV „Adoptarea transformării digitale este un proces anevoios. Așa cum ne-a învățat anul 2020 această transformare digitală se poate realiza, dacă nu de bună voie, atunci și cu forța. (…) Trebuie să creăm dialog între actorii regionali, locali și cadrul național pe care îl avem, pentru a putea să implementăm soluțiile pe care transformarea digitală le oferă în jurul nostru.”

Bianca Muntean, coordonatorul Transilvania DIH, a vorbit despre activitatea Centrului de Inovare Digitală pe care îl coordonează, dar și despre Asociația Centrelor de Inovare Digitală din România, RODIH, a cărui scop este tocmai crearea unui cadru de dialog între autorități și ecosistemele locale și regionale.

Bianca Muntean, coordonator Transilvania DIH: „Ceea ce facem noi aici în regiunea de Nord-Vest este o inițiativă care este deschisă colaborării, atât internaționale, dar mai ales la nivel național. Ca atare, am creat asociația Centrelor de Inovare Digitală din România (RODIH) prin care, dorim să deschidem și să fim în permanență într-un dialog, atât cu autoritățile publice la nivel național și regional, dar ne dorim să găsim cele mai bune metode prin care să vedem care este nevoia reală de digitalizare pe de o parte și să vedem care sunt și cele mai bune activități prin care putem sprijini acest proces de transformare digitală. Pentru că este o provocare! De aceea încercăm să ne unim forțele cu colegii din celelalte Centre de Inovare Digitală din România și să avem o voce comună”

Înregistrarea se poate urmări pe pagina de facebook Transilvania Digital Innovation Hub.

DESPRE EU INDUSTRY WEEKS 2021:

În ultimii ani, Comisia Europeană a organizat EU Industry Week ca o oportunitate pentru părțile interesate și cetățenii din întreaga Europă de a stabili un dialog puternic cu privire la viitorul industriei europene. În 2019, evenimentul a adunat peste 1.500 de participanți din întreaga UE. Cea de-a patra ediție a EU Industry Week se va concentra pe tranziția dublă accelerată verde și digitală și pe peisajul competitiv global în schimbare în contextul post-COVID. În acest context, va oferi un aport important pentru actualizarea strategiei industriale a UE anunțată de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Luând în considerare incertitudinile legate de măsurile COVID, evenimentul va fi organizat online între 22-25 februarie 2021.

DESPRE TRANSILVANIA DIGITAL INNOVATION HUB

Transilvania DIH este o inițiativă demarată în 2017, coordonată de Transilvania IT Cluster și din care fac parte Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Clusterul Mobilier Transilvan, Clusterul AgroTransilvania, Clusterul de Industrii Creative din Transilvania, Clusterul de Energie din Transilvania, Romanian New Materials Cluster, INCDTIM, Acces IT Oradea și Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Centrul de Inovare Digitală are obiectivul de a sprijini atât companiile și industria cât și administrațiile publice pentru o bună înțelegere a digitalizării, o adopție accelerată a acesteia cât și pentru creșterea competitivității lor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.