VIDEO Stiati ca…? Despre cum pot fi masurate undele cerebrale

0

Stiati ca…?

Undele cerebrale pot fi masurate intr-un mod foarte simplu? Un aparat de forma unei casti audio cu un senzor pe frunte poate masura intensitatea undelor alfa si beta emise de creier. Acestea arata gradul  de relaxare, respectiv de atentie al utilizatorului.

Daca utilizatorul isi modifica gradul de concentrare poate avea un efect asupra unor obiecte din cadrul unor programe pe calculator. Se pot manevra sub diferite forme, atrage sau ridica sfere. Pe moment au, in principal, efect asupra reprezentarilor de pe calculator, dar sunt deja cunoscute exemple de manevrare de obiecte in lumea reala prin intermediul acestor casti.

Vino la Noaptea Cercetatorilor pe 28 septembrie si manevreaza cu mintea ta obiecte pe calculator la atelierul „Joc cu minte”.

Daca vrei sa stii mai multe despre Noaptea Cercetatorilor, activitati, locatii si ore de desfasurare poti viziona filmul de prezentare hvimeo.com sau consulta www.noapteacercetatorilor.eu şi www.facebook.com/ResearchersNightRomania

Teaser Researchers’ Night – Romania 2012 from ResearchersNight on Vimeo.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează