Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO Publicatia “Responsible Consumption. What ? Why ? How ?”

0

SRC lanseaza publicatia “Responsible Consumption. What ? Why ? How ?”

Societatea pentru Consum Responsabil ne propune sa reflectam asupra obiceiurilor noastre de consum si ne impartaseste cateva idei despre utilizarea eficienta si cu masura a resurselor.

what why

Echilibrul mediului, echitatea sociala, impactul asupra economiei si a comunitatilor locale sunt elemente care ghideaza un consumator responsabil in alegerile sale.

32 de tineri din Albania, Georgia, Moldova, Romania, Spania si Turcia au reflectat asupra lucurilor marunte pe care fiecare dintre noi le poate face pentru a duce o viata mai sanatoasa si sustenabila. Timp de 10 zile, pe durata schimbului de tineri de la Gura Humorului (Septembrie 2012), acestia au experimentat alternative eco la obiceiurile zilnice de consum si au descoperit conexiuni intre consumul responsabil si dezvoltarea comunitatilor locale.

Intorsi acasa cu intentia unui stil de viata mai prietenos cu mediul, participantii, impreuna cu echipa de proiect si-au propus sa transmita mesajul mai departe. Au dat startul la  redactarea unui “ghid al consumatorului responsabil”, care s-a finalizat sub forma brosurii “Responsible Consumption. What ? Why How ?”, pe care o puteti rasfoi la http://www.reducereuserecycle.ro/#!the-guide .

Materialul incearca sa raspunda la o serie de intrebari, precum: Ce alternative sustenabile de consum avem? Ce inseamna sa fii un consumator responsabil si cum ar putea acest mod de viata  sa fie in folosul nostru? Alte teme abordate sunt: consumul local, ecomobilitate, reducere, reutilizare, reciclare, etichete si simboluri eco.

Acesta este un prim pas in misiunea pe care si-a asumat-o SCR: Dezvoltarea gradului de înţelegere a ceea ce inseamna consumul durabil în rândul comunităţilor locale din România şi in alte ţări europene. Brosura va fi tradusa in scurt timp si in limba romana, organizatorii vor astepta pareri, sugestii de imbuntatire pentru o versiune viitoare.

Publicatia reprezinta un rezultat al proiectului Reduce, Reuse, Recycle, coordonat de Societatea pentru Consum Responsabil, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

Afla mai multe despre proiectul Reduce, Reuse, Recycle de pe www.reducereuserecycle.ro si despre demersurile de responsabilitate sociala adoptate in timpul Schimbului de Tineri prin parteneriatul cu Societal la http://www.youtube.com/watch?v=eld-PWGDXos .

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.