Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Victorie la nivel european pentru drepturile LGBT

0

Asociația MozaiQ salută decizia de astăzi a Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul Adrian Coman și Clai Hamilton v. România, anume că termenul soți se referă inclusiv la cuplurile de același sex când vine vorba de directiva europeană privind libertatea de mișcare pe teritoriul Uniunii Europene. Considerăm că această decizie, care este aplicabilă tuturor statelor membre UE, inclusiv țărilor care nu recunosc cuplurile de același sex, printre care se află și România. În același timp îi felicităm pe Adrian Coman și Clai Hamilton, dar și pe colegii noștri de la Asociația ACCEPT, pentru această victorie importantă pentru drepturile LGBT.

Sursa: aici.

„Considerăm că este o victorie extrem de importantă pentru comunitatea LGBT din România și pentru drepturile civile la nivelul UE. Clasa politică și judecătorii CCR trebuie să trateze cu maximă seriozitate această decizie și să asigure punerea ei în aplicare” a declarat Vlad Viski, director executiv al MozaiQ.

În contextul deciziei de astăzi a Curții de Justiție a Uniunii Europene, coroborate cu deciziile recente ale Curții Europene a Drepturilor Omului (cauzele Oliari v. Italia și Orlandi v. Italia), considerăm că este extrem de necesar ca Curtea Constituțională a României să constate neconstituționalitatea aliniatelor 2 și 3 din articolul 277 din Codul Civil. Considerăm că este absolut esențial ca și Curtea Constituțională să pună în acord legislația din România cu legislația Uniunii Europene și jurisprudența CEDO, la care România este parte.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.