Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vesti bune. Mos Nicolae vine din munti pentru copiii cu autism

0

3 Summits- dăruim o VOCE copiilor cu autism

In the mountains we go, to lose our minds and find our …voice.

Deși iarna se apropie cu pași repezi, Autism Voice, ONG-ul care se îngrijește de copiii cu autism, propune iubitorilor de munte, și de mișcare în general, o provocare menită să strângă fondurile pentru a susține terapia celor 400 de micuți din centrele de terapie. 

3 vârfuri de munte. 3 oameni. Înainte de răsăritul soarelui, Bogdan Coman, alături de Călin Cotinghiu și Daniel Giurgi -fondatorii Podu’ Stricat, pornesc pe un drum menit să aducă mai mult decât liniște interioară, într-un challenge lansat de Autism Voice, înainte de Moș Nicolae.

Scopul lor este să strângă fonduri pentru a oferi micuților din Autism Voice un cadou neprețuit: o voce! O voce pentru ca fiecare pui de om să poată exprima tot ceea ce trăiește în inima lui de copil. 

La Om, Piatra Mare și Postăvaru. 60 de kilometri. 18 ore.

 

Se spune că cel mai greu munte pe care îl urcăm este cel interior. Căutând în sufletul nostru, am înțeles că amprenta pe care o lăsăm în lume, asupra celor care au nevoie de ajutor, este mai presus de orice.”

Bogdan Coman, ciclist de performanță la CSA Steaua, tatăl unei fetițe extraordinare, soț și creștin.

Mi-am pus de multe ori întrebarea dacă așa cum trăiesc, trăiesc bine. Dacă e bine să fie rău și dacă nu e rău să fie prea bine.  

Muntele a învătat că lucruri vin, pleacă și că importantă e experiența trăită de el în fiecare împrejurare. Acum încep să învăț și eu. Muntele nu s-ar fi bucurat de lumină dacă era scăldat numai în lumină. Era musai nevoie și de beznă furtunii. Eu nu m-aș bucura de fericire și iubire dacă viața mea ar fi fost numai rai. Am avut nevoie și de infern. Într-o bună zi voi fi desăvârșit, plin de iubire și lumină binecuvântată. Nimic altceva!” 

Podu’ Stricat, fotografii care cuprind în inima și lentila lor uimitoarea expresie a divinului în munți.

Pe  5-6 decembrie, cei trei vor pleca la drum și lansează această provocare tuturor celor care își doresc să aducă o speranță în viața micuților din Autism Voice. În cele 2 zile fiecare participant poate alege să parcurgă 60, 21 sau 10 kilometri. Traseul va fi decis de fiecare în parte. Fie că îi vor face în munți, fie că aleargă/merg o tură prin orașul lor, cu toții vor fi uniți de același scop.

Extreme 60k, Power 21k,  Standard 10k. 3 opțiuni pentru nivelul fiecăruia de antrenament. 

Înscrierile se fac aici: http://bit.ly/3Summits.

De sărbători putem cumpăra orice cadou, dar cel mai de preț este acela de a întinde o mână de ajutor celui care are mai mare nevoie de ea.

Taxa de înscriere va fi cadoul de Moș Nicolae pentru copiii din Autism Voice. Remus, Măriuca sau Diana și alți 397 ca ei își lustruiesc ghetuțele. Mai multe despre ei aici.

Fiecare 55 de lei strânsi astfel se vor transforma într-o oră de terapie gratuită pentru cei 400 de copii din centrele Autism Voice. Fiecare oră poate însemna un cuvânt nou, un gest, o sansă pentru o viată normală.

Inscrierile se fac aici: http://bit.ly/3Summits.

Și pentru cei care nu  pot participa însă vor să susțina eforturile de recuperare ale copiilor, o pot face printr-un mesaj la 8844, cuvântul VOCE. 2 EURO vor fi donați. 

Despre Autism Voice

Acum 15 ani, autismul era aproape necunoscut în România, nu existau centre de terapie ABA, nu existau specialiști, iar singurele familii din București care puteau susține financiar terapia copiilor, plăteau mii de euro pentru a aduce specialiști din afara țării. Ușile instituțiilor de învățământ erau închise toate.

Împreună, specialiști și părinți, oameni de bine și parteneri, sub umbrela Autism Voice, am reușit să înființăm 2 centre de recuperare în București, să găsim soluții pentru a reduce costurile terapiei, să formăm mii de terapeuți și să redăm copiilor noștri dreptul la educație.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au fost alături de noi de-a lungul anilor!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.