Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vedetele s-au alăturat campaniei de adopție lansate de Animal Society de Ziua internațională a animalelor

0

Asociația Animal Society a dat startul campaniei de adopție „Mesagerii Speranței” chiar de Ziua internațională a animalelor, în cadrul unui eveniment special, organizat la adăpostul Speranța, la care au participat mai multe persoane publice. Ana-Maria Brânză, Carmen Tănase, Marius Manole, Ovidiu Ioncu (Kempes), Alin Dincă (Trooper), Miki, Silviu Iliuță, Claudiu Cîrțînă, Ciprian Muntele și Ștefana Teodoroiu au dat curs invitației lansate de Animal Society, din dorința de a sprijini cauza câinilor fără stăpân.


Organizată în parteneriat cu VIER PFOTEN și cu Fundația Speranța, campania „Mesagerii Speranței” are drept obiectiv promovarea adopțiilor și creșterea numărului de câini adoptați din adăpostul Speranța, un partener vechi și de încredere al asociației Animal Society. Mesajul cheie al campaniei este acela că locul unui câine este lângă om, adăpostul trebuind să fie o soluție temporară.

În cadrul campaniei vor fi prezentate beneficiile adopției, pașii adopției, dificultățile cu care se confruntă câinii din adăposturi, problematica adăposturilor supraaglomerate, importanța sterilizării și rolul acesteia în gestionarea populației de câini, fenomenul comerțului ilegal cu câini și alte aspecte ce privesc adopțiile.

Pe lângă componenta de informare și conștientizare, campania are și o dimensiune practică, Animal Society dresând o parte din câinii de la adăpostul Speranța. Nu întâmplător, printre aceștia se numără câini cu anumite probleme și câini de culoare neagră, câinii negri având, peste tot în lume, cele mai mici șanse de a fi adoptați.

„Le mulțumim vedetelor care au acceptat invitația noastră și au ales să-și petreacă duminica alături de sutele de câini din adăpostul Speranța pentru a le spori șansele de adopție. Prietenii noștri cu nume mari – dar, mai ales, cu suflete mari – au devenit, astfel, veritabili mesageri ai speranței. Sprijinul lor, dar și cel al iubitorilor de animale, în general, este esențial în promovarea mesajelor campaniei noastre, cu scopul de a crește numărul de adopții.” spune Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society.

Animal Society, VIER PFOTEN și Fundația Speranța își reafirmă angajamentul de a apăra și promova bunăstarea animalelor și mizează pe implicarea tuturor celor care iubesc animalele în cadrul acestei campanii de adopție și de fiecare dată când au ocazia de a susține cauza animalelor.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.