Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vânt lin cu mârțoaga prin lume

0

Poveste de calatorie preluata cu acordul autorului (Victor) de aici.

 

Calatoria din prezent e legata printr-un cordon ombilical de o calatorie inceputa undeva prin primele clase de scoala primara. In vremurile cand citeam basmele copilariei si povestile populare din scoarta in scoarta. Stiu ca de atunci visam la o experienta initiatica. Mai taziu, sa fie pe la inceputul adolescentei, mi-am continuat hoinareala imaginara prin povestile lui Jules Vernes si Charles Dickens.

DSCF4516

Pe la 20 de ani imi amintesc ca s-a intamplat ceva. Momentul acela a semanat cu varticusul pe care-l vedem intr-o cada ce aproape s-a golit de apa. Ragaitul nepoliticos al apei de la final, acel m-am dus si eu, a persistat pentru mult timp in mintea mea.Cine a dat dopul la o parte? Acel cineva poate sa fie copilul din mine. Saturat de apa calduta, in care se balacea de mult timp, a luat decizia sa spele putina si astfel tot trecutul. Cred ca a fost prima data cand am inceput sa curat murdaria adunata in ultimele doua decenii. Relatia mea intima cu apa nu s-a intrerupt in mod brusc. Dupa eliberare a urmat o trecere usoara de la cada copilariei, unde odata inotam, spre fluviul Dunarea. Prima calatorie adevarata (povestea pe larg apare acolo) a fost pe malul batranului fluviu, de la Viena spre Belgrad cu Herr DromaDeer. Asa s-a numit prima bicicleta care m-a purtat prin Bulgaria, Dobrogea si prin alte locuri din Romania.

Orice calator o sa-ti spun ca hoinareala are un mare necaz, creeaza depedenta. Poti sa te opresti si sa asculti doar de gandurile muncitoresti. Pentru vreo trei ani asa am si facut. Am inceput ca voluntar in Polonia (vezi interviul) prin Serviciul European de Voluntaritat si am continuat, in Romania, prin mai multe locuri (o initiativa e prezentata aici).

1

Lacul Como, mai 2014

A venit momentul cand clopotelul a anuntat o pauza. O demisie surpriza a venit peste mine in primavara lui 2013. Am crezut ca o vacanta scurta, doar de 14 zile, imi va da suflul necesar pentru a reintra cu mai multa energie in lumea muncitoreasca. Stiam din acele vremuri ca singura mea bogatie e timpul. Si-am plecat cu o velo-martoaga si 270 de lei spre peninsula Balcanica. Cele doua saptamani, daca ne uitam intr-un calendar din 2013, au trecut de multisor.

102_4575

Pasul Fluela, iunie 2014

Calatoria mea aduce mult cu o dugheana turceasca care ofera calatorilor, pe degeaba, ceai fiert pana de aproape de infinit si covrigi cu susan. Pe de alta parte, atunci cand vorbesc despre aventura mea sunt pornit sa prezint generozitatea oamenilor si simtul matern al multor gazde. Doar in cazuri de forta majora, atunci cand hazardul joaca sah mat cu sansa mea, dorm singur in cort. Observ ca in epoca moderna e o excentricitate sa intrebi, la ceas de seara, despre posibilitatea unei cazari benevole. Cred ca doar asa pot sa fiu mai aproape de cultura locala si de atitudinea lor fata de ospitalitate.

Citeste povestea completa pe http://www.perdevara.info/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.