Vânt lin cu mârțoaga prin lume

0

Poveste de calatorie preluata cu acordul autorului (Victor) de aici.

 

Calatoria din prezent e legata printr-un cordon ombilical de o calatorie inceputa undeva prin primele clase de scoala primara. In vremurile cand citeam basmele copilariei si povestile populare din scoarta in scoarta. Stiu ca de atunci visam la o experienta initiatica. Mai taziu, sa fie pe la inceputul adolescentei, mi-am continuat hoinareala imaginara prin povestile lui Jules Vernes si Charles Dickens.

DSCF4516

Pe la 20 de ani imi amintesc ca s-a intamplat ceva. Momentul acela a semanat cu varticusul pe care-l vedem intr-o cada ce aproape s-a golit de apa. Ragaitul nepoliticos al apei de la final, acel m-am dus si eu, a persistat pentru mult timp in mintea mea.Cine a dat dopul la o parte? Acel cineva poate sa fie copilul din mine. Saturat de apa calduta, in care se balacea de mult timp, a luat decizia sa spele putina si astfel tot trecutul. Cred ca a fost prima data cand am inceput sa curat murdaria adunata in ultimele doua decenii. Relatia mea intima cu apa nu s-a intrerupt in mod brusc. Dupa eliberare a urmat o trecere usoara de la cada copilariei, unde odata inotam, spre fluviul Dunarea. Prima calatorie adevarata (povestea pe larg apare acolo) a fost pe malul batranului fluviu, de la Viena spre Belgrad cu Herr DromaDeer. Asa s-a numit prima bicicleta care m-a purtat prin Bulgaria, Dobrogea si prin alte locuri din Romania.

Orice calator o sa-ti spun ca hoinareala are un mare necaz, creeaza depedenta. Poti sa te opresti si sa asculti doar de gandurile muncitoresti. Pentru vreo trei ani asa am si facut. Am inceput ca voluntar in Polonia (vezi interviul) prin Serviciul European de Voluntaritat si am continuat, in Romania, prin mai multe locuri (o initiativa e prezentata aici).

1

Lacul Como, mai 2014

A venit momentul cand clopotelul a anuntat o pauza. O demisie surpriza a venit peste mine in primavara lui 2013. Am crezut ca o vacanta scurta, doar de 14 zile, imi va da suflul necesar pentru a reintra cu mai multa energie in lumea muncitoreasca. Stiam din acele vremuri ca singura mea bogatie e timpul. Si-am plecat cu o velo-martoaga si 270 de lei spre peninsula Balcanica. Cele doua saptamani, daca ne uitam intr-un calendar din 2013, au trecut de multisor.

102_4575

Pasul Fluela, iunie 2014

Calatoria mea aduce mult cu o dugheana turceasca care ofera calatorilor, pe degeaba, ceai fiert pana de aproape de infinit si covrigi cu susan. Pe de alta parte, atunci cand vorbesc despre aventura mea sunt pornit sa prezint generozitatea oamenilor si simtul matern al multor gazde. Doar in cazuri de forta majora, atunci cand hazardul joaca sah mat cu sansa mea, dorm singur in cort. Observ ca in epoca moderna e o excentricitate sa intrebi, la ceas de seara, despre posibilitatea unei cazari benevole. Cred ca doar asa pot sa fiu mai aproape de cultura locala si de atitudinea lor fata de ospitalitate.

Citeste povestea completa pe http://www.perdevara.info/

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează