Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

USR sustine Delegaţii de Tineret ai României la Naţiunile Unite

0

Programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite” a fost organizat pentru prima data în România în anul 2006 și este unic prin faptul că le oferă tinerilor din statele membre ale ONU posibilitatea de a lua parte la procesul de luare a deciziilor la nivel internaţional. Astfel, statele membre au posibilitatea de a include tineri în delegaţiile lor naţionale. În ţara noastră, programul este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Ministerul Afacerilor Externe.

Anul acesta, delegaţii nostri, Eliza Chirilă şi Cosmin Chiriţă, vor transmite la New York, în cadrul Comisiei a III-a a Adunării Generale a ONU, un mesaj prin care vor încerca să facă auzită vocea tinerilor români în probleme ce îi vizează. Totodată delegații nostri beneficiază de sprijinul Misiunii României pe lângă Naţiunile Unite.

Într-un interviu relizat cu Eliza Chirilă, director national al departamentului de Relatii Internationale din cadrul Uniunii Studentilor din Romania despre procesul de selecție și despre cum a ajuns să fie delegat de tineret la ONU, aceasta ne-a povestit că urmărea de multă vreme acest program și că s-a pregătit treptat pentru a aplica, urmărind cu atenție criteriile de selecție. Ceea ce a motivat-o a fost ideea de a face auzita vocea tinerilor din România la un nivel foarte înalt, în cel mai important forum politic al lumii: Adunarea Generală a Națiunilor Unite.
Romanian UN Youth Delegate

Printre activitățile pe care le vor desfășura cei doi delegați pe timpul mandatului se numără:

                          1. Încheierea de parteneriate de lungă durată între Delegați și următoarele organizații: Uniunea Studenților din România, Asociația Tineretul ONU din România, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Federația VOLUM, Federația Organizațiilor Naționale pentru Dezvoltare, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Consiliul Tineretului din România, Clubul Liderii Mileniului Trei, Centrul de Resurse pentru Organizații Studențești, AIESEC România, Uniunea Națională a Studenților din România, organizațiile de tineret ale partidelor politice, ale sindicatelor și patronatelor din România, precum și cu alte organizații interesate de Program.
                          2. Încheierea de parteneriate strategice cu instituțiile publice de interes pentru Program: Ministerul Educației Naționale; Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice; Autoritatea Națională pentru Turism.
                          3. Promovarea Programului Delegat de Tineret prin stabilirea de parteneriate cu reprezentați ai mass-media și prin organizarea unei caravane la nivel național
                          4. Atragerea de fonduri (granturi și finanțări private) pentru asigurarea sustenabilității programului.
Uniunea Studenților din România sprijină programul „Delegat de Tineret la ONU” prin intermediul caruia tinerii trebuie să fie consultați și implicați în mod direct în cadrul procesului politic decizional deoarece acestia sunt agenţi-cheie pentru dezvoltarea economică, schimbarea socială şi inovaţia tehnologică.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.