Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ursus Breweries a fost premiată în competiția regională Green Frog Award 2015

0

Compania cehă Plzeňský Prazdroj este câștigătorul competiției

București, 11 aprilie 2016 – Deloitte România anunță că Ursus Breweries se numără printre premianții competiției Deloitte Central European Sustainability Report Award 2015, cunoscut sub numele de Green Frog Award (GFA). Raportul Ursus s-a remarcat drept unul din cele mai bune rapoarte din regiune, dintr-un total de 76 de candidați.

Compania cehă Plzeňský Prazdroj a câștigat competiția, iar alte patru companii au fost premiate pentru rapoartele lor: Ursus Breweries SA (România), Bank Zachodni WBK S.A. (Polonia), INA – Industrija nafte d.d. (Croația), and Petrol, Slovenska energetska družba, d.d. (Slovenia).

”Sunt încântat că Ursus Breweries s-a remarcat atât la nivel național, cât și la nivelul Europei Centrale, plasând România printre țările în care sustenabilitatea dobândește tot mai multă importanță”, a spus Andrei Ionescu, Partener Deloitte România. ”Doresc să mulțumesc Ursus Breweries pentru angajamentul asumat față de responsabilitatea socială și pentru că reprezintă un exemplu pentru alte companii. Activitățile care implică societatea și cele de mediu sunt fundamentale pentru o economie stabilă și matură, iar echilibrul dintre succesul financiar și dezvoltarea socială sunt benefice pentru toate părțile implicate, nu doar pentru una”.

Potrivit juriului, raportul prezentat de Ursus este ”un document creativ și bine structurat, cu un conținut foarte bun, care se bazează pe dialogul cu părțile interesate, răspunzându-le așteptărilor”. Juriul a concluzionat că toate problemele importante au fost tratate într-o manieră sistemică și științifică, evidențiind prioritățile locale.

Competiția Deloitte Green Frog Award își propune să identifice și să răsplătească excelența în raportarea non-financiară corporativă în regiune, urmărind conținutul, semnificația, structura și creativitatea în comunicare, precum și performanțele de durabilitate și angajamentele strategice ale rapoartelor. Rapoartele premiate la nivel național s-au calificat, în mod automat, pentru competiția regională.

La ultima ediție Green Frog Award au participat șapte țări: Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia și Slovenia. În total au fost depuse în competițiile locale 76 de rapoarte, din care 16 au ajuns în competiția regională, opt concurând pentru titlul de cel mai bun raport. În România, câștigătorii etapei naționale au fost Ursus Breweries și KMG International.

În acest moment, companiile furnizează informații non-financiare în mod voluntar, dar acest lucru urmează să se schimbe o dată cu 2017, când va intra în vigoare directiva Uniunii Europene care impune companiilor mari să prezinte informații non-financiare și informații privind diversitatea.

Deloitte a creat un grup regional de specialiști în raportare non-financiară. Potrivit raportului Deloitte Top 500 Central Europe publicat toamna trecută, o cincime din cele mai mari companii din Europa Centrală aveau deja o formă sau alta de raportare non-financiară sau urmau să raporteze informații non-financiare pe anul 2015.

Criteriile de evaluare pentru Green Frog Award 2015 au fost stabilite de practica de sustenabilitate a Deloitte Central Europe și au la bază: performanță sustenabilă și angajamente strategice, conținut, structura și creativitatea comunicării (transmiterea mesajului la recipient). Citiți mai multe despre criteriile de evaluare aici.

Câștigătorul Green Frog Award 2015:

Plzeňský Prazdroj, a. s. – Raportul de dezvoltare sustenabilă al companiei a fost desemnat ca fiind cel mai bun raport de sustenabilitate. Juriul a desemnat acest raport pentru direcția sa strategică, claritate, ușurința de a fi înțeles, și, mai presus de orice, pentru nivelul ridicat al semnificației și înțelegerii sustenabilității și responsabilității sociale corporative. Nivelul grafic de excepție a fost de asemenea apreciat.

Următoarele companii au primit distincții în competiția Green Frog Award 2015:

Ursus Breweries SA – Romania- Raportul 2013/2014 Ursus Breweries Raport de Dezvoltare Durabilã este un document creativ și bine structurat, cu un conținut foarte bun, care se bazează pe dialogul cu părțile interesate, răspunzându-le așteptărilor. Juriul a apreciat umorul și capacitatea de a spune povești. Toate problemele importante au fost tratate într-o manieră sistemică și științifică, evidențiind prioritățile locale.

Bank Zachodni WBK S.A.- Raportul băncii 2014 CSR Report prezintă într-o manieră foarte bună cifrele și acțiunile care au avut impact asupra băncii, păstrând un nivel ridicat de transparență, semnificație și claritate a conținutului. Juriul l-a considerat drept o bună sursă de informație pentru investitori și angajați. Raportul a demonstrat că responsabilitatea socială corporativă este aliniată cu strategia băncii, incluzând o perspectivă a unei terțe părți asupra acțiunilor băncii și prezentând informații despre femeile din consiliul de administrație.

INA – Industrija nafte d.d.- Raportul INA Annual Report 2014. Economic, Social and Environmental Performance este un raport integrat care demonstrează o abordare de jos în sus și o înțelegere a naturii afacerii companiei. Juriul a apreciat faptul că INA a reușit să-și dezvolte propria abordare pentru crearea acestui raport în care responsabilitatea socială corporativă este prezentată ca o creștere internă și organică. Raportul e susținut de informații solide și este produsul unei organizații condusă de procese.

Petrol, Slovenska energetska družba, d.d.- Raportul Petrol Sustainability Report of Petrol Group 2014 integrează atât aspecte non-financiare, cât și financiare. Scopul raportului este o mai bună înțelegere a sustenabilității și se concentrează pe crearea de valoare în segmentul de petrol și gaze. Documentul este educațional și prezintă o combinație de fapte și cifre, dar în același timp evidențiază că responsabilitatea socială corporativă este despre oameni.

Numele Deloitte se referă la organizația Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu răspundere limitată din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, în cadrul căreia fiecare firmă membră este o persoană juridică independentă. Pentru o descriere amanunțită a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited și a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizează servicii clienților din sectorul public și privat în următoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanță, consultanță financiară – deservind numeroase industrii. Prin intermediul rețelei sale globale de firme membre, care activează în peste 150 de țări, Deloitte pune la dispoziția clienților săi resursele internaționale, precum și priceperea locală pentru a-i ajuta să exceleze indiferent de locul în care aceștia își desfășoară activitatea. Obiectivul celor 225.000 de profesioniști din Deloitte este acela de a crea impact vizibil în societate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.