Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

upTIM va dezvolta un nou prototip de locuinţă pentru concursul Solar Decathlon Europe 2014

0

Suntem upTIM, echipa  Universităţii Politehnice din Timișoara  şi a  Universităţii de Vest din Timişoara. Dezvoltăm un prototip de locuinţă ce funcţionează exclusiv cu energie solară pentru cel mai prestigios concurs universitar din lume care promovează arhitectura sustenabilă şi tehnologiile integrate, Solar Decathlon Europe.

Propunerea noastră reprezintă o alternativă la programul de reabilitare termică şi constă într-o serie de intervenţii atât la nivelul exteriorului clădirii, cât şi la nivelul interiorului ei. Prin soluţiile propuse se vor îmbunătăţi considerabil indicii de comfort, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă, precum şi nivelul calităţii vieţii în asemenea apartamente.

Prototip

 

Prototipul upTIM constă în crearea unui nou sistem de anvelopare/faţadă care să permită extensia atât pe orizontală cât şi pe verticală a apartamentelor, şi, care să devină cadrul suport pentru implementarea energiilor regenerabile în vederea producţiei de energie electrică, termică, ventilare, răcire, etc. Sistemul nou creat se poate defini pentru toate tipurile de blocuri şi poate fi implementat pe o scară mare.

Avem 1 an si jumătate pentru a defini proiectul nostru, pentru a-l promova, finanţa şi construi. In vara anului 2014 vom expune prototipul upTIM, timp de un an, într-o locaţie intens vizitată din Timişoara, pentru a putea promova în continuare rezultatele cercetării noastre pentru blocurile României.

Expunere

Prototipul upTIM va fi expus timp de minim 2 ani, din vara anului 2014 până în vara anului 2016, în campusul Universității „Politehnica” din Timișoara și promovat ca rezultat al cercetării mediului universitar timișorean în domeniul eficientizării consumului de energie a blocurilor construite în perioada socialistă.

Pentru a putea promova soluțiile noastre către un public larg, suntem în curs de negociere pentru expunerea prototipului upTIM timp de 6 luni în cadrul unui centru comercial cu trafic intens de vizitatori.

Echipa upTIM este pe lista de rezervă a Solar Decathlon Europe 2014, iar în cazul retragerii altor echipe din concurs, vom expune prototipul upTIM în cadrul expoziției organizate în fața palatului de la Versailles, concurând cu universități din întreaga lume, care la rândul lor au dezvoltat prototipuri de locuințe ce funcționează exclusiv cu energie solară.

P1180776a

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.