Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Unul din stalpii sectorului non-guvernamental din Romania, Doina Crangasu, – in Top 50 cele influente femei din Romania

0

Forbes Romania a premiat cele mai influente si puternice femei din Romania. Eveniment unic in Romania, Gala Forbes a reunit personalitati feminine de succes din domenii precum bussiness, lifestyle, media, sport si din sectorul non-guvernamental, in cadrul unui eveniment elegant.

Pentru cei 16 ani de activitate intensa in sectorul non-guvernamental si pentru cele 74 de proiecte sociale si filantropice intreprinse in cariera sa, Doina Crangasu, Director Executiv al Confederatiei Caritas Romania, a fost premiata de publicatia Forbes Romania si s-a clasat in primele 8 cele mai influente femei din Romania. Puterea de decizie, puterea financiara gestionata cu mult tact, implicarea in diferite sfere de influenta sociala, au plasat-o pe Doina Crangasu in Topul Forbes al celor 50 de femei cu influenta din Romania, in 2012.

Denumita de publicatia Forbes Romania ca fiind „Doamna cu Suflet de Aur”, Doina Crangasu a vorbit in paginile revistei despre cat de multa munca si pasiune trebuie sa depui pentru a-i ajuta pe ceilalti. Activitatiile sociale desfasurate in ultimii 16 ani de cariera in sectorul non-profit, au scos in evidenta faptul ca oamenii asistati de organizatiile non-guvernamentale au nevoie atat de hrana trupeasca, dar si sufleteasca.

Numai anul trecut, organizatiile Caritas Romania au sprijinit 115.000 de beneficiari proveniti din diferite categorii sociale si din medii diferite (15.000 de copii si tineri, 25.000 de varstnici, 60.000 de familii nevoiase, persoane cu disabilitati si comunitati afectate de dezastre), iar bugetul gestionat de Caritas Romania a fost de 14 milioane de euro. Flatata de primirea acestei distinctii, Doina Crangasu a multumit Forbes Romania pentru aprecierea adusa celor care ajuta alti oameni si a declarat ca in toata activitatea sa „nu a trecut peste minciuna si nepasare si nu a facut niciun compromis in fata celor care nu au tratat cu seriozitate problemele sociale atat de evidente.„ Cariera sa este departe de a se fi incheiat si promite ca va fi in continuare o prezenta activa in activitatiile de lobby, advocacy si initiatoare a multor proiecte sociale dedicate publicurilor vulnerabile din Romania. In prezent, alaturi de cele 10 organizatii membre, Doina Crangasu promoveaza o campanie sociala dedicata seniorilor activi din Romania.

Proiectul se inscrie in tematica Anului European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii, iar mai multe detalii pot fi regasite pe unica platforma web dedicata nominalizarii seniorilor activi din Romania, www.mereutanar.com.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.