Unul din stalpii sectorului non-guvernamental din Romania, Doina Crangasu, – in Top 50 cele influente femei din Romania

0

Forbes Romania a premiat cele mai influente si puternice femei din Romania. Eveniment unic in Romania, Gala Forbes a reunit personalitati feminine de succes din domenii precum bussiness, lifestyle, media, sport si din sectorul non-guvernamental, in cadrul unui eveniment elegant.

Pentru cei 16 ani de activitate intensa in sectorul non-guvernamental si pentru cele 74 de proiecte sociale si filantropice intreprinse in cariera sa, Doina Crangasu, Director Executiv al Confederatiei Caritas Romania, a fost premiata de publicatia Forbes Romania si s-a clasat in primele 8 cele mai influente femei din Romania. Puterea de decizie, puterea financiara gestionata cu mult tact, implicarea in diferite sfere de influenta sociala, au plasat-o pe Doina Crangasu in Topul Forbes al celor 50 de femei cu influenta din Romania, in 2012.

Denumita de publicatia Forbes Romania ca fiind „Doamna cu Suflet de Aur”, Doina Crangasu a vorbit in paginile revistei despre cat de multa munca si pasiune trebuie sa depui pentru a-i ajuta pe ceilalti. Activitatiile sociale desfasurate in ultimii 16 ani de cariera in sectorul non-profit, au scos in evidenta faptul ca oamenii asistati de organizatiile non-guvernamentale au nevoie atat de hrana trupeasca, dar si sufleteasca.

Numai anul trecut, organizatiile Caritas Romania au sprijinit 115.000 de beneficiari proveniti din diferite categorii sociale si din medii diferite (15.000 de copii si tineri, 25.000 de varstnici, 60.000 de familii nevoiase, persoane cu disabilitati si comunitati afectate de dezastre), iar bugetul gestionat de Caritas Romania a fost de 14 milioane de euro. Flatata de primirea acestei distinctii, Doina Crangasu a multumit Forbes Romania pentru aprecierea adusa celor care ajuta alti oameni si a declarat ca in toata activitatea sa „nu a trecut peste minciuna si nepasare si nu a facut niciun compromis in fata celor care nu au tratat cu seriozitate problemele sociale atat de evidente.„ Cariera sa este departe de a se fi incheiat si promite ca va fi in continuare o prezenta activa in activitatiile de lobby, advocacy si initiatoare a multor proiecte sociale dedicate publicurilor vulnerabile din Romania. In prezent, alaturi de cele 10 organizatii membre, Doina Crangasu promoveaza o campanie sociala dedicata seniorilor activi din Romania.

Proiectul se inscrie in tematica Anului European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii, iar mai multe detalii pot fi regasite pe unica platforma web dedicata nominalizarii seniorilor activi din Romania, www.mereutanar.com.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează