Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Universitățile din Marea Britanie, în concurență directă cu universitățile românești?

1

Patru universități britanice vin la București pentru interviuri cu admitere pe loc

În prima săptămână de înscrieri la universitățile din București, patru universități din Marea Britanie vin în Capitală pentru a susține interviuri cu admitere pe loc cu absolvenții clasei a XII-a. Universitățile britanice își propun să atragă cei mai buni studenți și să le ofere mai multe opțiuni pentru viitorul lor academic.

Lord_Ashcroft_Building,_Anglia_Ruskin,_Cambridge,_27_Sep,_2012

În perioada 13-15 iulie, Coventry University, University of Greenwich London, University of Northampton și Anglia Ruskin University vor fi prezente la București pentru a-i cunoaște pe tinerii care își doresc să devină studenți internaționali. Toate cele patru universități sunt dispuse să le ofere pe loc un răspuns pozitiv cu privire la admiterea la universitate celor care îndeplinesc toate criteriile de selecție.

De ce oferă cele patru universități astfel de oferte necondiționale absolvenților români? „Profesorii de la University of Greenwich sunt încântați să primească studenți români. Reprezentanții universității vin în România în mod special pentru că apreciază nivelul foarte bun de limba engleză al tinerilor români, faptul că sunt creativi și silitori și au o abilitate rară de a se integra foarte ușor într-un mediu multicultural”, afirmă Mark Blakemore de la University of Greenwich.

Cum văd reprezentanții universităților britanice competiția cu universitățile românești? Aceștia își doresc să atragă cât mai mulți viitori studenți români, însă consideră că nu se află în competiție directă cu universitățile românești, chiar dacă vor fi prezente în capitală în aceeași perioadă cu admiterea la Universitatea din București, Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica sau SNSPA. Din punctul de vedere al Sanitei Kaur de la Coventry University (locul 15 în Marea Britanie conform topului The Guardian), universitatea are „o ofertă complet diferită de cea a universităților românești”. La fel consideră și reprezentantul Anglia Ruskin University, Salvatore Genovesi, care susține că „din anumite puncte de vedere se află într-o compeție cu universitățile din România, însă studiile în Marea Britanie sunt complet diferite. Această sesiune de admitere reprezintă o oportunitate pentru elevii care au simț de aventură mai crescut și vor să studieze în străinătate unde vor avea șansa de a experimenta o cultură și un stil de predare complet diferite”.

În ceea ce privește profilul candidatului ideal din punctul de vedere al universităților britanice, Gintare Stankeviciute, University of Northampton, afirmă „Notele și profilul academic sunt destul de importante, însă viitorii studenți trebuie să fie cu adevărat interesați și motivați să studieze ceea ce au ales. Ne dorim studenți care să se implice în viața academică și să contribuie la experiența universitară. E foarte bine dacă au activități extracuriculare sau au făcut voluntariat, pentru că sunt lucruri care o să le fie de ajutor, atât în cadrul cursurilor, cât și în viața profesională.”

Absolvenții clasei a XII-a care își doresc să participe la un interviu cu una dintre cele patru universități vor fi ajutați, în mod gratuit, de un consilier EDMUNDO să își pregătească toate documentele necesare primirii unei oferte necondiționale. Pentru a se putea înscrie la interviu, elevii trebuie să completeze un formular (până pe 11 iulie) care se găsește pe site-ul www.edmundo.ro. După aceea, un consilier EDMUNDO îi va contacta și vor putea să construiască împreună o aplicație cu șanse mai mari de reușită.

Despre Grupul EDUCATIVA
EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără RIUF, cel mai mare târg de universități internaționale din Europa de Est, serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Un comentariu

  1. avatar

    Probabil nu se mai găsesc concurenţi pentru studenţii români deja plecaţi să studieze sau nu mai sunt buni şi trebuie înlocuiţi sau poate îşi doresc mai mulţi români pentru că sunt foarte buni şi pe măsura concurenţei…

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.