Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Universitatea din Amsterdam, noul partener al Fundației Baylor

0

Specialiști din cadrul unei universități europene de prestigiu vor lucra de anul acesta împreună cu membrii echipei Baylor la proiecte de amploare care au drept scop îmbunătățirea stării de sănătate a beneficiarilor fundației. În acest sens Fundația Baylor Marea Neagră a încheiat un parteneriat cu Şcoala de Cercetare a Comunicării din Amsterdam (ASCoR), Departamentul de Comunicare, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Comportamentale din cadrul Universităţii din Amsterdam. ASCoR este cel mai mare institut de cercetare de profil din Europa și printre cele mai mari din întreaga lume.

baylor

Scopul colaborării este dezvoltarea de intervenţii comportamentale în concordanţă cu ultimele progrese teoretice şi metodologice din domeniul sănătăţii şi aderentei. Din partea ASCoR va lucra Alexandra Dima, doctor în psihologie, cercetător și partener de lungă durată al Centrului de Excelență Clinică Baylor și Annemiek Linn, conferențiar universitar în cadrul universității, cu o vastă experiență în personalizarea tratamentului și identificarea modalităților de depășire a barierelor întâmpinate de pacienți în respectarea medicației. Membrii echipei Baylor implicaţi în proiecte vor fi medici, psihologi clinicieni, asistenți medicali și sociali. Experiența lor include practica clinică, participarea la dezvoltarea de proiecte, suport în aderență și educarea cadrelor medicale.

Primul dintre proiectele pe care Fundația Baylor își propune să le realizeze în parteneriat cu ASCoR este „Dezvoltarea unui manual ştiinţific de susţinere a aderenței la terapia antiretrovirală” care va combina experiența clinică a psihologilor de profil din România cu noile idei teroretice şi metodologice apărute în cercetare despre aderența la tratamentul HIV, astfel dând naştere unei baze solide pentru realizarea de intervenţii specializate pentru persoanele care trăiesc cu HIV în România.

Proiectul, cu o valoare totală de 35.508 Euro, este realizat cu sprijinul financiar al companiei Janssen România, compania farmaceutică a Johnson & Johnson, care acoperă 56% din costul total.

Despre Janssen România

Scopul companiei Janssen este acela de a aborda şi propune soluţii pentru unele dintre cele mai importante necesităţi medicale ale momentului corelate cu următoarele arii terapeutice: boli infecţioase şi vaccinuri, oncologie, imunologie, neuroştiinţe, boli cardiovasculare şi metabolice. Motivaţi fiind de angajamentul nostru faţă de pacienţi, dezvoltăm produse inovatoare, servicii şi soluţii în domeniul sănătăţii pentru a ajuta persoanele din întreaga lume.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi site-ul www.janssen-romania.com

 

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.