Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Universiada de Vară 2021 devine oficial proiect de țară pentru România

0

Evenimentul de lansare a candidaturii țării noastre pentru organizarea Universiadei de Vară 2021 a avut loc în prezența Excelenței Sale, Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a oficialităților din domeniul educației și sportului și a numeroși sportivi români de renume.

Lansare Universiada_foto_Sebastian_Oros
Aproximativ 700 de persoane s-au reunit în Aula Facultății de Drept pentru a susține depunerea candidaturii României pentru găzduirea Universiadei de Vară, al doilea cel mai mare eveniment multisportiv din lume, după Jocurile Olimpice. La eveniment au luat cuvântul Andreea Răducan – Președintele Fundației Olimpice Române, Mihai Covaliu – Președintele Federației Române de Scrimă, Sorin Mihai Cîmpeanu – Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Gabriela Szabo – Ministrul Tineretului și Sportului, Eric Saintrond – Secretarul General al Federației Internaționale a Sportului Universitar (FISU), Alin Petrache – Președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român și Adrian Socaciu – fondatorul Asociației Student Sport și inițiatorul proiectului Universiada 2021 în România. Toți vorbitorii și-au declarat suportul pentru acest proiect și au subliniat beneficiile pe care organizarea Universiadei de Vară le-ar aduce României, atât pentru sportul de performanță și învățământul universitar, cât și din punct de vedere economic, social și turistic.

„Sunt dascăl de profesie și știu că școala românească trebuie repusă pe picioare. Trebuie să admitem că învățământul universitar și sportul de performanță sunt în suferință în România de astăzi. Un astfel de eveniment este un bun prilej de regândire a priorităților de investiții în aceste domenii”, a declarat Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

„Cel mai important adversar este absenta unei viziuni, a unei priviri asupra întregii competiții. Din acest punct de vedere, cel mai dificil este primul pas, precum cel pe care îl faceți astăzi. Vă încurajez să mergeți mai departe”, a mai spus Președintele Klaus Iohannis, referindu-se la inițiativa Asociației Student Sport de a depune candidatura României ca țara organizatoare pentru Universiada de Vară din 2021.

Șeful statului a mai menționat, în finalul discursului său, că are convingerea că „România are forța, capacitatea și determinarea necesare de a organiza mari evenimente sportive”.

Șansele ca România să fie desemnată gazda Universiadei de Vară din 2021 sunt foarte mari, conform declarației lui Eric Saintrond, Secretarul General al FISU: ”Federația Internațională a Sportului Universitar nu are dubii că Bucureștiul are tot potențialul să devină o gazdă extraordinară a unui eveniment sportiv istoric – Universiada de Vară din 2021.”
Organizarea Universiadei de Vară din 2021 ar fi cel mai mare proiect de țară după intrarea în NATO și UE. Pentru depunerea candidaturii este necesară achitarea unei taxe de înscriere în valoare de 10.000 de euro. Președintele României și-a exprimat, în cadrul evenimentului, încrederea că Guvernul va găsi fondurile necesare pentru a susține această candidatură.

”Am de gând să susțin orice inițiativă care poate aduce beneficii tinerilor și sunt convins că întreaga comunitate sportivă, împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului, gândesc la fel”, a declarat Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației și Cercetării Științifice.

Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit la rândul său despre importanța organizării unui astfel de eveniment în România: ”Ministerul Tineretului și Sportului își dorește și încadrează organizarea unor evenimente majore între prioritățile strategice”.

Marea campionă Nadia Comăneci a transmis, la rândul său, un mesaj video de susținere din Statele Unite ale Americii. “Nu o să uit niciodată emoția pe care am simțit-o în 1981, când țara mea a găzduit Universiada. Atunci am concurat pentru prima oară la o competiție mondială, acasă. România este o țară de campioni, frumusețe și cultură. Vă felicit pentru dorința și curajul de a organiza evenimente de acest gen în România”.

Lansare Universiada_foto_Sebastian_Oros_1
Conferința a beneficiat de participarea extraordinară a Corului Național de Cameră Madrigal, care a intonat, în deschidere, Imnul Național al României și Gaudeamus Igitur, Imnul Universiadei. Printre personalitățile prezente la eveniment s-au numărat: Ion Țiriac, Ilie Năstase, Doina Melinte, Corina Ungureanu, Sandra Izbașa, Carmen Bunaciu, Maricia Puică, Valeria Răcilă și mulți alții.

Grup de initiațiativă pentru U2021:
Asociația Student Sport, Asociația Vasile Tomoiagă, Andreea Răducan, Elena Andrei, Thea Haimovitz, Quartz Media Production.
Sportivi care au susținut proiectul:  Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Simona Halep, Sandra Izbașa, Corina Ungureanu, Vasile Tomoiagă, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Valeria Răcilă, Mihai Covaliu, Nicu Vlad, Irina Begu, Alina Dumitru, Doina Melinte, Maricica Puică, Carmen Bunaciu, Andrei Iosep, Radu Cosmin, Alexandru Dedu, Narcisa Lecușanu, Virgil Stănescu, Răzvan Burleanu, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Monica Iagăr, Elizabeta Samara și mulți alții.

Eveniment realizat cu sprijinul: Universității București – Facultatea de Drept, Atelierul de Grafică, Sineira Studio, Creative Division, Corul Național de Cameră Madrigal, Coca-Cola România, Banca Transilvania, Cris-Tim, Eurobusiness Group, Fan Courier, Acibadem, Florăria Margot, Axigen, Adina Buzatu.
Fotografi: Daniel Costache, Mihnea Ciulei, Alex Pavalache.
Aparatura video furnizată de ”Bivolul”.
Organizator Quartz Media Production
Parteneri: Societatea Română de Televiziune, Agenția Națională de presă Agerpres.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.