Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UNICEF și platforma DONATIE.RO lansează în premieră în România SMS-ul recurent

0

UNICEF cu sprijinul ARC, Orange România și Vodafone România, folosește pentru prima dată în România SMS-ul recurent ca instrument de strângere de fonduri în cadrul campaniei “Privește întâi copilul!” dedicată sprijinirii copiilor cu dizabilități.

Donațiile recurente prin SMS se alătură donațiilor prin debit direct și celor unice prin SMS, pentru ca donațiile de la persoane fizice să fie cât mai ușor de făcut. Astfel, oferim clienților Orange și Vodafone șansa de a dona 2 euro lunar, la început pentru campania UNICEF. Sistemul este astfel gândit încât oferă control asupra momentului în care donatorul oprește donația și are integrate sisteme de transparență care îl ajută să afle câți bani s-au strâns și care sunt rezultatele obținute după colectarea fondurilor donate”, a declarat Dana Pîrțoc, Director Executiv Asociația pentru Relatii Comunitare (ARC).

România este a treia țară în lume, după Norvegia și Marea Britanie, unde UNICEF introduce SMS-ul recurent. Pentru a produce cu adevărat o schimbare în societate avem nevoie de un sprijin constant din partea susținătorilor noștri, sub forma unor donații lună de lună. Astfel, împreună – UNICEF, ARC și “Prietenii UNICEF” – vom putea face o schimbare durabilă în viața copiilor vulnerabili din România”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF România.

unicef priveste intai copilul

Fii Prieten UNICEF!

Persoanele care doresc să sprijine copiii cu dizabilități, pot dona lunar suma fixă de 2 euro, devenind astfel “Prieten UNICEF”.

Trimite un SMS gratuit cu textul COPIL la numărul 8844, valabil în rețelele Orange și Vodafone. Vei primi un mesaj de confirmare de la numărul 24400. După primirea acestui mesaj, lunar, vei găsi contravaloarea donației tale de 2 euro, la care nu se percepe TVA, pe factura trimisă de operatorul tău de telefonie mobilă. Dacă ești client pre pay al uneia din cele două rețele, din creditul tău va fi retrasă suma de 1.61 Euro (dat fiind că la reîncărcare ai plătit deja TVA), iar donația ta va ajunge la UNICEF cu suma de 2 Euro.

Dacă dorești să întrerupi programul de donații lunare, trimite un SMS gratuit cu textul STOP la numărul 8844, valabil în rețelele Orange si Vodafone. Vei primi de la numărul 24400 un mesaj de confirmare a întreruperii programului de donații lunare.

Campania “Privește întâi copilul!”

Cu fondurile strânse prin donațiile lunare, UNICEF va dezvolta modele de intervenție prin care se oferă șanse egale la dezvoltare celor mai mai vulnerabili copii din România și din lume: copiii cu dizabilități. Acești copii sunt adesea ignorați de societate, politici publice, statistici, ceea ce accentuează excluderea lor și adâncește inechitatea. Copiii cu dizabilități au acces mai restrâns la servicii și riscă să fie victime ale violenței, neglijenței și abuzurilor. Copiii cu dizabilități au aceleași drepturi ca toți ceilalți copii.Au dreptul să supraviețuiască și să aibă condiții de viață bune, să fie incluși în viața comunităților, să ducă o viața sănătoasă, să-și atingă potențialul maxim.

Campania “Privește întâi copilul!” este o campanie de informare, conștientizare și strângere de fonduri dedicată copiilor cu dizabilități din România derulată de UNICEF și Realitatea TV în perioada iunie – august 2013.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.  UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.