UNICEF lansează un videoclip interactiv pentru a susține campania globală #STOPviolentei

0

 Violența se poate ascunde acolo unde nu te aștepți. Chiar și în tine!

UNICEF lansează în România un videoclip dedicat prevenirii violenței împotriva copiilor ca parte a campaniei globale #STOPviolenței.

Violența se poate ascunde acolo unde nu te aștepți. Chiar și în tine  este mesajul videoclipului interactiv prin care se atrage atenția asupra formelor de violență ignorate sau tolerate la nivel social.

“Din păcate, violența rămâne un subiect tabu, acceptat în mod tacit. Dacă alegem să nu facem nimic, copiii înțeleg că violența este parte din viața lor, iar acest lucru este inacceptabil. Violența verbală este cel mai puțin conștientizată, deși efectele sunt nocive pentru copil și îl afectează pe termen lung”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

s

Deși este un fenomen foarte răspândit în România, violența rămâne invizibilă sau, și mai rău, este considerată un fapt uzual, 60% din populaţie tolerând comportamentul violent în cadrul familiei (2012, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei în familie).

Problema principală în depistarea, reducerea și prevenirea violenței asupra copiilor este dată de faptul că majoritatea oamenilor nu conștientizează consecințele grave pe care anumite gesturi, aparent inofensive, precum tonul ridicat sau chiar indiferența, le pot avea asupra copilului.

Piesa de pe fundalul videoclipului a fost creată de artistul german Nils Frahm și se numește Hammers. Regizorul videoclipului este Andreea Păduraru, iar casa de producție Saga Film. Conceptul a fost realizat de Lowe&Partners.

Videoclipul piesei Hammers va fi difuzat pe posturile de televiziune muzicale într-o versiune noninteractivă, dar pentru a experimenta mesajul campaniei la cel mai puternic nivel, vă invităm să accesați linkul: http://bitly.com/GasesteCopilul.

În cadrul campaniei globale #STOPviolentei, UNICEF a creat o serie de videoclipuri pentru piese donate de artiști internaționali, iar materialul lansat în România se alătură celor din Paraguay, Tanzania, Liberia și Pacific.

UNICEF România desfăşoară o campanie de trei ani, cu scopul de a atrage atenția asupra violenţei  asupra copilului, susținută de intervenții de mobilizare comunitară la nivel local.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm vizitaţi pagina www.unicef.ro/stopviolentei #STOPviolenței

Despre UNICEF

În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.