Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Under Hypnosis: un eveniment educativ și inspirațional ce îl aduce la Cluj-Napoca pe unul dintre specialiștii cei mai renumiți în hipnoză și hipnoterapie, Dr. Thomas Dowd

0

Comunitatea specialiștilor în psihologie din România este așteptată în această toamnă la Cluj-Napoca, unde, pe parcursul a două zile, va avea acces în universul demonstrat științific al hipnozei, ghidați de unul dintre cele mai renumite nume din psihologia contemporană, Prof. Dr. Thomas Dowd, specialist în hipnoterapie. Între 26 – 27 septembrie a.c., psihoterapeuții, psihologii clinicieni, dar și cei interesați de (de)mitizarea unui capitol esențial din practica psihologică, sunt așteptați la The Office, în cadrul unui eveniment atipic, marca Holo – psihologie pentru comunitate.

Afis Under Hypnosis

Under Hypnosis îl aduce în prim plan pe Thomas Dowd, care va prezenta cel mai nou concept la care a lucrat în ultimii ani, o extensie a terapiei cognitiv-comportamentale, hipnoterapia cognitivă, dedicată schimbării proceselor și structurilor cognitive. De altfel, întreg evenimentul se va focusa pe structurile detaliate și practice ce țin de utilizarea tehnicilor hipnotice în psihoterapie, precum și pe modul în care aceste tehnici pot fi aplicate la tulburări de anxietate, stres, depresie, în îmbunătățirea vieții, în reconstituirea amintirilor, în atingerea performanțelor personale și profesionale.

Cine este Thomas Dowd?

Thomas Dowd este profesor emerit al Departamentului de Științe Psihologice al Universității din Kent, Ohio, psiholog cu peste 40 de ani de experiență, actualmente președinte al Consiliului American al Psihologiei comportamentale și cognitive și președinte al Diviziei 30 (Hipnoza Psihologică) în cadrul Asociației Psihologice din America.

Unul dintre cele mai renumite nume din domeniul hipnoterapiei la nivel internațional, Prof. Dr. Thomas Dowd a avut o activitate profesională prolifică, fiind autor și co-autor a 7 cărți de specialitate dedicate psihoterapiei și hipnoterapiei, precum și al zeci de articole publicate în jurnale medicale și presă de specialitate. Activității sale impresionante i se adaugă multiple colaborări cu școli și universități de pe întreg globul, precum și nenumărate seminarii, workshop-uri și conferințe.

 

La ce probleme și întrebări răspunde evenimentul?

– Cum poate folosi hipnoza în terapie? De la tulburări depresive, anxioase, fobii, stres posttraumatic, cancer, până la combaterea durerii, insomnii, managementul stresului, conduită alimentară defectuoasă sau dependențe, hipnoza și-a dovedit eficiența în psihoterapie, reprezentând o metoda adjuvantă din ce în ce mai mult solicitată și căutată în practicile psihoterapeutice

– Căror categorii de pacienți și clienți li se adresează? Hipnoza sau hipnoterapia este o intervenție eficientă pentru mai multe categorii de simptome psihice și fizice și poate fi folosită cu succes în practica curentă. Cei mai mulți dintre pacienți pot beneficia de hipnoterapie.

– Care sunt beneficiile psihologului ce alege să folosească hipnoza în lucrul cu pacientul său? Evenimentul își propune să abordeze structurat, integrat și eficient modalitățile și oportunitățile pe care inducția hipnotică le aduce în procesul terapeutic.

Participanții vor avea acces la tehnici specifice de inducere a stării de relaxare profundă, tehnici specifice de lucru în timp ce pacientul se află sub hipnoză.

Agenda evenimentului

26 septembrie 2017, The Office – Curs intensiv cu Thomas Dowd

9.00 – 9.30 Înregistrare participanți & cafea

9.30 – 11.30 Ce este hipnoza?

11.30 – 12.00 Pauză de cafea

12.00 – 13.00 Tehnici de bază în hipnoză

13.00 – 14.00 Pauză de prânz

14.00 – 16.00 Cum folosim hipnoza în lucrul cu pacienții. Despre autohipnoză

16.00 – 17.00 Demonstrații practice; sesiune de întrebări și răspunsuri

17.00 – 17.30 – Networking

27 septembrie 2017, The Office – Workshop de practică intensivă dedicat specialiștilor din domeniul psihologiei

9.00 – 9.30 Înregistrare participanți

9.30 – 11.30 Crearea unor rutine hinotice de bază de către participanții la workshop, analizarea lor de către Prof. Dr. Thomas Dowd

11.30 – 12.00 Pauză de cafea

12.00 – 14.00 Jocuri de rol conduse de invitat, în care participanții devin, succesiv, client, terapeut și observator în procesul hipnoterapeutic

27 septembrie 2017

Mint Bistro – Private Soirée with Thomas Dowd

19.00 – 21.00

Under Hypnosis este organizat și susținut de Holo – psihologie pentru comunitate.

Gândit, imaginat și implementat de trei dintre specialiștii de top în psihologie, recunoscuți la nivel național, Holo este cu și despre oameni. Holo își propune să faciliteze educația publicului larg pentru sănătate mentală, dezvoltarea continuă a specialiștilor din domeniul psihologiei, precum și prevenirea apariției problemelor de sănătate prin educație psihologică. Pe toate acestea, Holo le aduce mai aproape de comunitate și de membrii acesteia, printr-o gamă largă de evenimente, focalizate pe obținerea unui nivel ridicat de sănătate emoțională.

Înscrieri și plăți

Detalii despre variantele de înscriere la acest eveniment, precum și despre prețuri, găsiți pe pagina evenimentului, http://holoproject.ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.