Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un tanar alearga 200 km intre Timisoara si Beius. VEZI MOTIVUL!

0

Se numeste Remus Sime , are 32 de ani si este de profesie inginer in IT si lucreaza in Timisoara. In anul 2012 pornea cu entuziasm un proiect intitulat “Alerg pentru o cauza”. Proiectul presupunea alergarea  la maratonul din Viena, din 15 aprilie, iar alergarea maratonului sa fie dedicata unei cauze. Aceasta cauza a fost strangerea de bani transformati mai apoi in 8 burse anuale de cate 1200 lei, acordate unor elevi merituosi din cadrul Colegiului Samuil Vulcan din Beius, judetul Bihor, liceu la care a studiat si Remus.

Va invitam sa sustineti proiectul „Alerg Pentru O Cauza„, editia II.

despre-mine1-234x300Anul acesta relansez ideea de anul trecut. De aceasta data voi incerca sa alerg distanta de 200 km intre Timisoara si Beius, pe parcursul a 4 zile, in fiecare zi urmand a parcurge in alergare aproximativ 50 km.
Toti banii adunati in urma acestei cauze vor fi folositi pentru acordarea de burse catorva elevi meritorii de liceu, din cadrul Colegiului National Samuil Vulcan din Beius.
Elevii ce vor fi premiati cu aceste burse trebuie sa aiba media generala pe anul precedent peste 9.00 si sa provina din familii cu venituri modeste.
Bursele vor fi anuale, in cuantum total de 1800 ron, distribuiti lunar elevilor. Ele vor fi acordate incepand cu luna iunie 2013, pentru o perioada de 12 luni.

Satul de statul pe scaun si de peretii biroului, gasesc in alergare o relaxare psihica de care am absoluta nevoie.

 

Vezi detalii pe alergpentruocauza.ro

remus sime

Alerg pentru o cauză II – 200 kilometri = burse pentru elevi

La un an de la finalizarea primei ediții Alerg Pentru O Cauză (15 aprilie 2012), inițiatorul acesteia, inginerul IT Remus Sime, anunță campania caritabilă pe care o organizează anul acesta.

Peste o lună, între 15 și 18 mai, va porni într-o alergare de 200 de kilometri, între orașele Timișoara și Beiuș (Bihor), cu scopul de a colecta fonduri pentru acordarea de burse elevilor buni la învățătură din Colegiul Național Samuil Vulcan, din Beiuș, orașul natal al lui Remus. Vor beneficia lunar de burse elevii care au cel puțin media 9.00 pe anul precedent și provin din familii cu venituri modeste.

Prin acest demers, Remus dorește să îi încurajeze pe adolescenți să învețe cât mai bine și să îi motiveze să-și planifice viitorul prin muncă și perseverență. Așa cum, tot prin efort și perseverență, și inginerul IT a reușit să își atingă obiectivul propriu cu ocazia primei campanii caritabile – a finalizat maratonul de la Viena în aprilie 2013 – și va încheia cu succes și campania din acest an.

Am început să alerg ca să mă dezmorțesc după statul la birou, pe scaun și între patru pereți. Am găsit un refugiu în alergare, iar acum e viciul care mă ajută să trăiesc frumos. Am simțit nevoia să dau sens părții sportive din viața mea și am hotărât să alerg cu un scop. Așa a apărut ideea de a alerga în scop caritabil. În 2012 am terminat maratonul din Viena, iar datorită donațiilor susținătorilor mei 8 elevi au primit burse anuale, iar alți 12 au primit premii speciale. Anul acesta mi-am propus să alerg 200 de kilometri, iar împreună cu toți cei care cred în demersul meu să ajutăm alți elevi buni la învățătură care provin din familii modeste. Cred că este datoria fiecăruia dintre noi să încercăm să dăm ceva înapoi comunității în care am crescut și care ne-a format. Să investim în educația unor tineri e un mod sigur de a îmbunătăți viitorul nostru și al României.”

Toți banii colectați vor fi împărțiți pentru burse. Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie în următorul cont:

Sime Remus
IBAN: RO14RZBR0000060014437330
SWIFT: RZBRROBU
Raiffeisen Bank, Agenţia Timişoara, Str. Coriolan Brediceanu, Nr. 10

Iniţiativele de a populariza această cauză în cercurile de prieteni şi cunoscuţi sunt, de asemenea, binevenite.
Contribuţia fiecărei persoane sau firme va fi făcută cunoscută pe website-ul www.alergpentruocauza.ro, în mass-media şi în cadrul conferinţei de presă organizate cu ocazia anunţării proaspeţilor bursieri ai Colegiului Naţional Samuil Vulcan.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.