Un roman a castigat premiul UE pentru Literatura

0

Răzvan Rădulescu se numără printre câştigătorii premiilor Uniunii Europene pentru Literatură, anunţaţi, miercuri 6 octombrie, la Târgul de Carte de la Frankfurt, anunţă Mediafax.

Artistul român a fost recompensat pentru volumul „Teodosie cel Mic”, publicat de Polirom în 2006. Premiile Uniunii Europene pentru Literatură sunt finanţate prin programul Cultura al Uniunii Europene şi se bucură de sprijinul Federaţiei Europene a Vânzătorilor de Carte, Consiliului European al Scriitorilor şi Federaţiei Europene a Editorilor. Valoarea în bani a premiului este de 5.000 de euro, potrivit jurnalul.ro

„Răzvan Rădulescu s-a născut la 7 februarie 1969, la Bucureşti. Este absolvent al Facultăţii de Litere, şi al secţiei de Regie de operă a Academiei de Muzică. A fost membru al cenaclului Universitas, condus de Mircea Martin. În perioada 1991-1994, este lider de opinie al cenaclului Central şi apoi al cenaclului Litere condus de poetul şi prozatorul Mircea Cărtărescu”. (wikipedia.org)

„Răzvan Rădulescu a mai publicat la editura Polirom romanul „Viaţa şi faptele lui Ilie Cazane” şi este unul dintre cei mai de succes scenarişti români de astăzi. Lungmetraje precum „Marfa şi banii”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „Marţi, după Crăciun” (selectat la Cannes), „Principii de viaţă” (selectat la San Sebastian) şi „Felicia, înainte de toate” (scenariu şi regie, în colaborare cu Melissa de Raaf) poartă semnătura sa.” (EVZ.ro)

PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează