Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un roman a castigat premiul UE pentru Literatura

0

Răzvan Rădulescu se numără printre câştigătorii premiilor Uniunii Europene pentru Literatură, anunţaţi, miercuri 6 octombrie, la Târgul de Carte de la Frankfurt, anunţă Mediafax.

Artistul român a fost recompensat pentru volumul „Teodosie cel Mic”, publicat de Polirom în 2006. Premiile Uniunii Europene pentru Literatură sunt finanţate prin programul Cultura al Uniunii Europene şi se bucură de sprijinul Federaţiei Europene a Vânzătorilor de Carte, Consiliului European al Scriitorilor şi Federaţiei Europene a Editorilor. Valoarea în bani a premiului este de 5.000 de euro, potrivit jurnalul.ro

„Răzvan Rădulescu s-a născut la 7 februarie 1969, la Bucureşti. Este absolvent al Facultăţii de Litere, şi al secţiei de Regie de operă a Academiei de Muzică. A fost membru al cenaclului Universitas, condus de Mircea Martin. În perioada 1991-1994, este lider de opinie al cenaclului Central şi apoi al cenaclului Litere condus de poetul şi prozatorul Mircea Cărtărescu”. (wikipedia.org)

„Răzvan Rădulescu a mai publicat la editura Polirom romanul „Viaţa şi faptele lui Ilie Cazane” şi este unul dintre cei mai de succes scenarişti români de astăzi. Lungmetraje precum „Marfa şi banii”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „Marţi, după Crăciun” (selectat la Cannes), „Principii de viaţă” (selectat la San Sebastian) şi „Felicia, înainte de toate” (scenariu şi regie, în colaborare cu Melissa de Raaf) poartă semnătura sa.” (EVZ.ro)

PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.