Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un record mondial Guiness doborât la Maratonul de la Londra pentru Hope and Homes for Children România

0

Marc Jenner, directorul de fundraising al fundației Hope and Homes for Children România, a stabilit duminică un record mondial la Maratonul de la Londra (Virgin Money London Marathon): el a alergat 42 de km în 5 ore, 53 minute și 20 de secunde, purtând în spate un rucsac de 36,28 kg (80 livre). Marc a devenit astfel cel mai rapid alergător cu această greutate în spate, depășind actualul record mondial de 5 ore, 58 minute și 58 secunde. El a reușit să strângă din donații aproape 10.000 de euro, bani care vor merge către fundația Hope and Homes for Children.

275664_193043960_Medium

Recordul lui Marc a fost recunoscut de Guiness World Records. “Marc Jenner a realizat aproape imposibilul prin doborârea recordului de cel mai rapid alergător care poartă în spate o greutate de 80 de livre, echivalentul unei mașini de spălat vase. El a terminat maratonul cu timpul de 5.53.20 și a izbucnit în lacrimi la finalul cursei, când a primit certificatul oficial”, se arată pe site-ul Guiness World Records.

Marc Jenner, care anul acesta împlinește 40 de ani, s-a angajat să doboare recordul mondial la Maratonul de la Londra pentru că a vrut să arate că nu există nicio limită atunci când îți dorești cu adevărat să realizezi un proiect măreț. El este un alergător experimentat, cu 15 maratoane la activ, dar chiar și așa, încercarea sa este remarcabilă.

“Motivul pentru care am alergat la Maratonul de la Londra purtând în spate un rucsac de aproape 37 de kilograme este unul simplu: am vrut să fac un lucru extraordinar prin care să strâng fonduri și să promovez munca incredibilă pe care o fac cei de la Hope and Homes for Children. Provocarea de a doborî recordul mondial, neatins de mai bine de doi ani, a fost mai mult un vis îndepărtat și aproape imposibil, însă pe care am simțit că trebuie să-l țintesc. Recordurile sunt făcute pentru a fi doborâte, indiferent cât de imposibile par”, a spus Marc Jenner.

Marc a povestit experiența pe care a trăit-o și ce a însemnat pentru el această cursă. “Înainte de a începe cursa, dar și în timpul ei, am avut parte de o susținere extraordinară din partea celorlalți alergători și din partea publicului excepțional care a împânzit străzile Londrei de la start la linia de sosire. Din pricina rucsacului de aproape 37 de kilograme, durerea pe care am resimțit-o a fost intensă și, când am trecut de jumătatea traseului, eram cu 3 minute în afara timpului necesar pentru a doborî recordul. Următorii 8 kilometri au fost unii dintre cei mai grei pe care i-am alergat vreodată. Pe măsură ce mă apropiam de final, animat de valurile de încurajare care veneau din public, am descoperit rezerve de energie pe care nici nu știam că le am. La kilometrul 40 recuperasem timpul pierdut și aveam 21 de minute la dispoziție să parcurg ultimii 2 kilometri. Trecând pe lângă Buckingham Palace am văzut linia de sosire și ceasul care arăta că eram în avantaj cu aproape 6 minute față de fostul deținător al recordului. Am traversat linia de finish în 5 ore, 53 de minute și 20 de secunde, stabilind un nou record mondial, cu un avantaj de mai bine de 5 minute. Am reușit să-mi îndeplinesc un vis imposibil. Și, mai important decât orice, am reușit să strâng donații în valoare de aproape 10.000 de euro pentru Hope and Homes for Children”, a spus Marc Jenner.

Marc îi încurajează pe oamenii obișnuiți să alerge și îi invită să se înscrie la Semimaratonul Internațional de la București, din 17 mai, în TEAM HOPE, echipa organizației Hope and Homes for Children România.

“Nu contează că nu puteţi să alergaţi, eu nu mă consider un alergător, mă consider un om care a decis să iasă şi să alerge. Aşa că treziţi-vă, ieşiţi, alergaţi şi gândiţi-vă să vă înscrieţi în TEAM HOPE şi să participaţi la Semimaratonul Bucureşti şi la Maratonul Bucureşti de anul acesta”, a spus Marc Jenner.

Mai multe informații despre TEAM HOPE pe http://teamhope.hhcromania.org/

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. http://www.hhc.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.